VREME JE ZA KRAJ: Deset znakova pokazuju da vas partner više ne voli

Kako znate da li vas partner i dalje voli? Ovo pitanje nije nimalo jednostavno, ali ćemo u nastavku pokušati da vam damo približan odgovor i skrenemo pažnju na znakove koji mogu sugerisati da je vašoj ljubavi došao kraj.

1. Zahteva sve više vremena i prostora za sebe

Osećate se kao da vas izbegava. Možda neće doći kući posle posla ili uvek ima neke drugačije planove za vikend. Ipak, bez obzira koje izgovore koristi, sve je teže povezati se s njim.

2. Prestao je da se trudi i radi stvari za vas

Ipak, i kada obeća da će vam pomoći ili učiniti nešto za vas, nikada to zaista ne uradi. Emocionalno se potpuno povlači.

3. Kada govori o vašoj vezi, to zvuči beznadežno i negativno

Kada vas partner voli, trudiće se da poboljša stvari u vezi kada se pojavi problem. Ali, kako se hladi, taj ton se menja. Često će se zapitati da li je veza uopšte vredna truda, ili će jednostavno reći da više nije srećan.

4. Komunikacija je napetija ili više ne postoji

Nekada je bio koketan i pričljiv, sada je povučen i razgovori su kratki.

5. Način na koji se nosi sa konfliktima se promenio

Svaki par rešava sukobe na svoj način. Neki parovi su kao psi i mačke, drugi se ponašaju mirno i trezveno. Kako se ljubav hladi, tako se hladi i želja za upravljanjem konfliktom. Ili potpuno prestane da se svađa, ili će tražiti svađe tamo gde ih nema – i to postaje razlog zašto mora da bude sam.

6. Nije mu više do povezivanja

Znate kada pokušavate da se povežete tokom dana. Kada flertujete sa njim, pošaljete mu poruku ili zabavan video, upućujete mu određeni pogled ili pružate dodir. Stručnjaci ne preporučuju da brojite koliko puta vas je partner ignorisao. Ali ako se to dešava redovno, to je najverovatnije znak da su se emocije ohladile.

7. Nema više fizičke bliskosti

Naravno, postoji mnogo razloga koji mogu dovesti do manje aktivnog i uzbudljivog seksualnog života. Međutim, ako osećate da je strast potpuno zamrla, a partner/ka nije zainteresovan/a da je oživi – možda se emocije hlade ili su prešle u "cimersku" vezu.

8. Postao je neobično zaštitnički nastrojen prema svom telefonu

Kada ste razdvojeni, on retko komunicira sa vama, a kada ste zajedno, on je zalepljen za telefon. Možda zato što ne želi da se suoči sa vama. Međutim, ako u njegovom životu postoji druga osoba, on će biti posebno zaštitnički nastrojen prema telefonu.

9. Više ne komunicira sa vama

Komunikacija je potpuno zamrla. On više ne deli svoje misli i osećanja sa vama kao što je to nekada činio. Ipak, ako ne razgovarate o situaciji, kasnije ćete zažaliti.

10. Otvoreno kaže da više ne oseća emocije prema vama

Možda je emocionalno i fizički udaljen, ali najveći pokazatelj da vas više ne voli je, naravno, ako vam to iskreno kaže. Ako se to dogodi, nemojte misliti da izmišlja. Vi ste sa osobom koja vas više ne voli onako kako vas je nekada volela i vreme je da krenete dalje.

Izvor: Aktivni.si
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još