fbpx

Disciplin A Kitschme

Više od sat i po vremena čiste energije! "Disciplina Kičme" je u SKC-u, u novom sastavu, promovisala  DVD "Disciplin A Kitschme: Uživo sa Egzit-a/Live at Exit", snimak sa prošlogodišnjeg nastupa 10. jula na Exit festivalu.
Kao predgrupa, nastupio je "Petrol", instrumentalni četvoročlani sastav iz Beograda. Zanimljiva svirka, koja se završla lomljenjem palica, ali publika je ipak željno iščekivala ono zbog čega je došla – nastup kultnog r'nr / d'n'b benda, koji je prvi album "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" objavio još 1983 godine. U 23 godine postojanja, Koja je menjao postave, ali je ostao dosledan svom karakterističnom zvuku. U maju 2005. godine, snimili su singl "Političari + virusi", koji je najavio dolazeći album na kojem još uvek rade.
Dušan Kojić-Koja, vodeći član – basista i vokalista grupe "Disciplina Kičme", izašao je na binu sam, i bez i jedne reči počeo da svira. Za njim su izašli Buca (bubanj) i Minja (vokal), i u narednih sat i po, najnovija postava benda se predstavila beogradskoj publici.
Bez pauza, bez priče. Komunicirali su s publikom samo kroz muziku. Uigrana trojka, koja očigledno deli istu energiju. Tu energiju su uspešno preneli na publiku, koja je sve vreme igrala.
Sve zajedno, sjajna atmosfera u SKC-u, i još jedan uspešan koncert kultnog beogradskog muzičara. 

Ljiljana Zdravković

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.