VTO sa donacijom jajnih ćelija u 10 zemalja

Vantelesna oplodnja (VTO) je za parove trenutno najčešći i najuspešniji način za dolazak do bebe ukoliko imate problem sa neplodnošću. Ovo je postupak u kome su jajne ćelije oplođene spermatozoidima izvan materice, odnosno in vitro. Otuda naziv in vitro feritilization ili skraćenica koja se često sreće - IVF. Ovom postupku pribegava se kada ostale metode potpomognute oplodnje nisu dale rezultate.

Kada je reč o načinima i vrstama vantelesne oplodnje, njih ima nekoliko. Koordinacioni centar za VTO Link4MED, sa više od 15 godina iskustva iz ove oblasti, obezbeđuje sledeće programe VTO u inostranstvu: VTO sa donacijom jajnih ćelija, VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama, lečenje muške neplodnosti (VTO sa TESA postupkom, VTO sa doniranom spermom, upotreba matičnih ćelija u lečenju neplodnosti kod muškaraca) i VTO sa surogat majkom.

Mi ćemo danas detaljnije govoriti o programima donacije jajnih ćelija koje koordinira Link4MED.

Donacija jajnih ćelija - postupak i iskustva

Donacija jajnih ćelija je proces u kojem se uzimaju donorske jajne ćelije, zatim se te jajne ćelije u laboratoriji spajaju sa spermatozoidima vašeg partnera kako bi se stvorili embrioni. Na ovaj način stvoreni embrioni se vraćaju putem embrio transfera u matericu pacijentkinje, buduće majke, kako bi se postigla trudnoća.

Ono što je takođe važno istaći je da je buduća majka u ovom postupku izložena minimalnoj količini hormona što je dobro po zdravlje i majke i bebe, smanjuje se većina rizika koje nosi trudnoća u kasnijim godinama i smanjuje se potreba za testiranjem zdravlja ploda.

Kada je reč o procentima uspešnosti, oni zavise od programa donacije jajnih ćelija za koji se opredelite i zdravstvenog stanja muškog partnera.

Procenti uspešnosti programa donacije jajnih ćelija VTO bolnica u inostranstvu koje Link4MED nudi su sledeći:

- Program VTO sa doniranim ćelijama iz svežeg ciklusa i procentom uspešnosti 67-82%.

- U slučaju VTO sa doniranim smrznutim jajnim ćelijama procenat uspešnosti je od 65-83%. Program koji se prilagođava pacijentkinji i nema lista čekanja.

- Najveći procenat uspešnosti od čak 87-92% ima program donacije jajnih ćelija sa garancijom. Ovaj program je karaktersitičan jer je u cenu programa uključeno 3 embrio transfera, a ukoliko do trudnoće ne dođe ni nakon ova tri pokušaja, bolnica vam vraća 50% uplaćenog novca.

- A za svakoga ko bi da još jednom pokuša da dobije dete sa svojim jajnim ćelijama, tu je kombinovani program Link4MED, program sa sopstvenim i doniranim jajnim ćelijama, i procentom uspešnosti 63-70%.

- VTO sa deljenjem doniranih jajnih ćelija je finansijski najpovoljniji program jer se jajne ćelije jednog donora dele na dva para koji dolaze na program, a uspešnost programa se meri procentom od 68-80%.

Ovo su samo neki od detalja programa koji su izraženi kroz brojke. Više o samim programima ali i tome kakva su iskustva onih parova koji su prošli kroz ove programe pročitaje na stranici - donacija jajnih ćelija iskustva. Na ovom linku doći ćete i do informacija o cenama svakog programa pojedinačno.

Kada je reč o zemljama u kojima se realizuju programi sa doniranim jajnim ćelijama, to su: Španija, Češka, Grčka, Gruzija, Rusija, Ukrajina, Slovačka, Bugarska, Albanija, i Severni Kipar. Svi donori jajnih ćelija i sperme koje se koriste u ovim programima su prošli detaljne zdravstvene preglede.

Uloga Link4MED-a u celom procesu

Link4MED je jedini koordinator svih vrsta postupaka vantelesne oplodnje u inostranstvu, i prvi online portal u regionu sa svim informacijama o VTO postupcima. Ovo znači da bilo gde da se nalazite i koji god problem sa plodnošću da imate, možete obratiti za pomoć da ostvarite trudnoću.

Nakon što popunite formular o istoriji vašeg lečenja i pošaljete osnovnu medicinsku dokumentaciju, kao povratnu informaciju dobijate procenu o mogućnostima lečenja kao i predloženim programima. S obzirom na to da se lečenje obavlja u inostranstvu, Link4MED vam pomaže i u organizaciji smeštaja, prevoza, i drugih transfera u inostranstvu kako bi vaš boravak protekao bez stresa i dodatnih napora.

S obzirom da je proces vantelesne oplodnje komplikovan i finansijski zahtevan poduhvat, a vrlo vam je važan uspeh njegove realizacije, to nije proces u kom želite da pogrešite. Imajući u vidu da Link4MED koordinira više od 30 različitih programa 15 klinika za vantelesnu oplodnju iz 10 različith zemalja, možete da budete sigurni da ćete doći do adekvatnog programa za vaše individualno zdravstveno stanje.

Važno je naglasiti da je Link4MED za svakog od svojih pacijenata obezbedio besplatne konsultacije sa međunarodno priznatim stručnjacima iz svih klinika u inostranstvu, i mišljenje lekara za mogućnosti vašeg lečenja dobijate u roku od 48 sati na našem jeziku, a sam program koji vi na kraju odaberete realizuje se bez lista čekanja.

Nadamo se da smo vam razrešili mnoge dileme koje su postojale u vezi ove, ne tako jednostavne teme.
Za sva dodatna pitanja i dileme, odgovore ćete pronaći na sajtu Link4MED, a možete im se i odmah obratiti za zakazivanje besplatnih konsultacija.

Izvor: Promo
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još