ZANIMLJIVE PONUDE NA TRŽIŠTU NEKRETNINA: U Italiji na prodaju zamkovi i manastiri

Italijani odavno znaju kako pobeći od svega, jer je Italija vekovima bila zemlja pustinjaka i religioznih utočišta. U Italiji i dalje postoji veliki broj osamljenih manastira u kojima su povučeno, u miru, živeli vernici.

Kako navode italijanski mediji, ako imate oko dva miliona evra, možete kupiti manastir ili zamak, u kome vladaju mir i tišina.

U Italiji postoji mnogo samostana, manastira, mnogi od njih datiraju još iz srednjeg veka i našli su se na tržištu nekretnina. Neki od njih koštaju i manje nego kupovina stana.

- Istorijski objekti sa religioznom pozadinom i strukturom imaju ogroman potencijal i privlačni su strancima koji žele da žive duhovnim životom Italije - rekao je Rikardo Romolini iz agencije "Romolini Immobiliare".

Istakao je da su mnogi manastiri na prodaju jer su vremenom bogate porodice bez naslednika poklanjale ova imanja lokalnim crkvama, koje su kasnije raspustile imanja prodavši ih privatnim licima. Ponekad ih i verski redovi stavljaju na prodaju zbog skupog održavanja.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još