Kako će u Srbiji biti obeležen Dan državnosti?

Dan državnosti Srbije obeležava sutra i prekosutra u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje prvog Ustava.

Najpre se očekuje u osam sati državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na Avali na Grobu Neznanog junaka, a kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, nosilac ceremonije, odnosno izaslanik predsednika Republike Srbije, biće ministar Nikola Selaković.

Potom je planirano za jedanaest sati održavanje državne ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu u Aranđelovcu, što će učiniti predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić i predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Za 14 časova planirana je državna ceremonija polaganje venaca i odavanja počasti u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, zadužbini kralja Petra Prvog u Topoli, čemu će prisustvovati predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Izvor: Danas Online
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još