U PET KORAKA: Kako do zavodljivih mat usana?

Mat ruževi su uvek bili interesantni, ali u poslednjih nekoliko godina postali su apsolutni hit koji će nas pratiti i ove sezone.

Ukoliko želite da izgledate seksepilno, nije vam potrebna haljina sa dubokim dekolteom, dovoljno je da naglasite usne, a mat nijanse su savršen izbor za takve prilike. Uostalom, ako odlučimo da skrenemo pažnju na svoje usne, nije potrebno da šminkom naglašavamo ostatak lica. Dovoljno je samo da ujednačimo ten, dodamo malo maskare uz eventualno trunčicu ajlajnera i spremne smo za izlazak!

Međutim, da bi vaš mat ruž izgledao lepo na vašim usnama otkrivamo vam pet koraka koji će vam u tome pomoći:

1. Piling i hidratacija

Mat ruž se lepi za suve usne, pa je potrebno stvoriti glatko platno pilingom i negovanjem usana pre nanošenja mat karmina. Kupite ili napravite sopstveni piling od smeđeg šećera da biste ublažili suvoću pre nanošenja boje. Nakon pilinga nanesite hidratantni balzam kako biste hidrirali usne, što će osigurati da vaš ruž izgleda glatko.

2. Prajmer

Nanesite prajmer ili korektor na usne kako biste sprečili da boja izgleda neujednačeno. Da biste iscrtali oblik vaših usana, koristite olovku koja odgovara nijansi vašeg karmina (možete i za jednu nijansu tamnije). Ovo će sprečiti da boja vašeg karmina pređe van linije usana. Ako imate kupidonov luk ili želite da stvorite iluziju istog, napravite "X" oblik pomoću olovke na vrhu usana, koju možete koristiti kao vodič za simetrično nanošenje boje na ovu nezgodnu oblast.

3. Nanesite ruž za usne

Prvo nanesite mat boju za usne na donju usnu. Ako koristite mat tečni ruž, nanesite ga aplikatorom. Pritisnite usne zajedno da postepeno širite boju na gornju usnu, pazeći da se ne proširite preko linije usana. Međutim, ako nanosite tečni mat ruž za usne, nemojte pritiskati usne jer se mogu pojaviti pruge ili mrlje. Umesto toga, nanesite na donju i gornju usnu i držite usta otvorena dok se ne osuši.

4. Očistite ivice

Koristite sredstvo za uklanjanje šminke da biste očistili svaku mrlju. Nakon što uklonite višak boje za usne, utapkajte korektor četkicom kako biste poravnali spoljašnju stranu, stvarajući besprekornu, oštru ivicu.

5. Završite izgled

Nosite mat ruž kakav jeste ili nanesite prozirni sjaj ili malu količinu hajlajtera na sredinu usana za dodatni sjaj.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još