BEBINO STANJE BILO JE KRITIČNO: Bojan Vasković iskreno o najtežem životnom periodu

Pevač "Leksington benda", Bojan Vasković progovorio je o porodičnom životu, supruzi Aleksandri i njihovo troje dece - Anđelini, Mihajlu i Heleni.

Bojan je nekoliko puta u životu imao veoma stresne situacije koje su ga očvrsnule i učinile boljim čovekom. Nedavno je prošao kroz veoma stresan period života.

Naime, u novembru prošle godine njegova supruga se porodila i na svet donela Helenu koja je iz porodilišta odmah prebačena u Tiršovu. Malena Helena rođena je sa srčanom manom i morala je na operaciju samo sedam dana nakon rođenja.

- Bogu dragom hvala i ovim našim lekarima stručnjacima, kad nam ih je Bog poslao, mislim da se to sve valjda tako namesti - rekao je iskreno Bojan i nastavio:

- Bilo je raznih trenutaka, imaš trenutke slabosti kad plačeš i kažeš: "Bože, zašto mora sve ovako da se dešava, sve ovo da prolazim". Ali već sa Anđelinom smo imali jako stresnu situaciju, rodila se prevremeno, nekako taj stres i ta količina stresa koji izbije kasnije, čoveka malo očvrsne, ne malo, dobro ga očvrsne. To kažu i za decu, kada rastu u težim uslovima, postaju jači. Možda sa jedne strane to nije loše, verovatno Bog sve sa razlogom šalje. Sa Anđelinom smo prošli sličan stres, kada je dete u pitanju ne može da se razdvaja, tako je bilo i ovog puta, ali, eto kada se na kraju sve završi, kao da se nije ni desilo. I u toku te situacije i u toku svega toga, vera je najvažnija. Veruješ da će biti sve dobro i trudiš se da veruješ da će sve biti dobro i onda to na kraju i pobedi.

Tada su mama i beba ostale u bolnici čak dva meseca.

- Supruga Sandra je prvo bila u Frontu, tamo se porodila, a sedmi dan po rođenju Helene, rodila se 15. novembra, a operisana je već 22. novembra. Ona se zapravo rodila sa urođenom srčanom manom, transpozicija krvnih sudova. Ja sam voleo da ne znam mnogo o tome, jer mi je u toj situaciji mnogo lakše. Tako je bilo i sa Anđelinom. Sandri je bilo mnogo teže, jer ona je lekar i zna sve o tome i dobre i loše strane i hvala Bogu dragom i lekarima u Tiršovoj i u Narodnom frontu, svima zaista onako od srca, ne postoje reči, ne postoje gestovi kojima mi možemo da kažemo hvala - iskreno je rekao Bojan i dodao da je tek kasnije saznao i kako je sve teklo:

- Nama su tek kasnije kada su je operisali, kada je prošlo nekih desetak - petnaest dana, doktor Slobodan Ilić i njegovi saradnici rekli da je bilo dosta kritično. Negde na pola operacije su razmišljali da li da se vrate nazad. Sačekali su taj trenutak kada je već bilo izvesno da će sve biti dobro da nam to i kažu.

Pevač je opisao i šta je radio tokom perioda kad su supruga Sandra i beba Helena bile u bolnici.

- U tom periodu sam bio uglavnom sa decom. Anđelina je išla u školu, Mihajlo je bio tu, bio sam u tom trenutku i otac i majka. Anđelina je bila potpuno svesna, i to je ono najteže, kada vidiš dečiju suzu. Sandra je pita: "Šta ti je srećo?", a Anđelina kaže: "Nešto mi je upalo u oko", a ona plače, nisu je videli dva meseca... Mihajlo je mali isto, ali eto pregurali smo - ponosno je istakao član "Leksington benda".

Na kraju je otkrio i koliko se njegova supruga promenila od kada su zajedno:

- Zrelija je mnogo, troje dece, znaš, stub kuće, sto posto. Ja tu malo klimam, ali sam dobar, ona mi kaže: "Ja sam lekar, a ti lečiš pesmom". Ja kad se uhvatim nečega što mi ne ide od ruke, a volim da pripomognem, uživam u svemu, svakodnevica i to, a ona kaže: "E, neka, neka, idi pevaj".

Izvor: Blic.rs
Foto: _mrs.vaskovic_/Instagram

Pogledajte još