Udvostručen broj noćenja stranih gostiju u Beogradu

Strani turisti su u januaru ostvarili 47 odsto noćenja više u našem glavnom gradu nego u istom mesecu prošle godine, a to najavljuje nastavak trenda sve većeg broja gostiju u srpskoj prestonici. U hotelima i privatnom smeštaju su u prvom ovogodišnjem mesecu zabeležili ukupno 206.812 noćenja, što je za 38 procenata više nego u januaru 2022. godine.

Srpsku prestonicu posetila su 71.093 gosta – 52 odsto više nego 2022. godine, a među njima najviše je bilo stranaca – 58.320.

- Podatak za prvi mesec u godini najavljuje odličnu godinu i potvrđuje da je tokom novogodišnjih praznika Beograd bio pun stranih turista - kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Ruske Federacije, Turske, ali i Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Nemačke i Kine.

Turistička organizacija Beograda beleži porast dolazaka turista iz svih zemalja. Ali procentualno posmatrano, najveći porast u broju dolazaka ostvarili su turisti iz Grčke i sa Kipra.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još