Većinski udeo u "Raketi" na berzi

Akcijski fond Srbije najavio je juče da će 22. aprila na Beogradskoj berzi ponuditi paket od 58,18 odsto akcija užičkog saobraćajnog preduzeća "Raketa" po početnoj ceni od osam miliona dinara (oko 100.000 evra). Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu "Politika", na aukciji će biti ponuđeno 161.115 akcija koje su u vlasništvo Akcijskog fonda prešle nakon poništenja privatizacije užičkog prevoznika. Minimalna cena biće 50 dinara po akciji, a zainteresovani učesnici aukcije dužni su da najkasnije do 17. aprila obezbede uverenje da poseduju novac za kupovinu svih ponuđenih akcija "Rakete". 

Privremeni zastupnik društvenog kapitala u "Raketi" Miroslav Nenadić rekao je agenciji Beta da ta užička firma trenutno ima oko 730 zaposlenih i oko 30 autobusa, ali da je najveći deo imovine firme izdat u zakup. 

- Dugovi Rakete premašili su vrednost imovine, a samo dug Poreskoj upravi Srbije dostigao je 102 miliona dinara - naveo je on. Privatizacija užičkog preduzeća koje se bavi prevozom putnika u gradskom i međugradskom saobraćaju poništena je u avgustu 2007. godine, pošto tadašnji vlasnik Miloš Radenković nije izvršio dokapitalizaciju "Rakete", na koju se obavezao kupoprodajnim ugovorom. 

(Beta - "Pregled")

Pogledajte još