TRI PRIRODNA NAČINA: Kako rešiti problem suvih i ispucalih usana?

Mnogi misle da su ispucale usne problem koji dolazi sa hladnim vremenom, ali to baš i nije tako.

Suve i ispucale usne mogu da se jave tokom svih godišnjih doba. Pored toga što ispucale usne ne izgledaju ni najmanje privlačno, na njima se pojavljuju ranice koje mogu biti prilično bolne. Ipak, rešenje za ovaj problem postoji, a, naravno, hidratacija je ključna. Ove tri stvari će vam pomoći, a što je najvažnije, sve tri su potpuno prirodne.

Med

I sami znate koliko je med zdrav i da poboljšava imunitet. Kad ste prehlađeni, sigurno ne preskačete dnevnu dozu unosa meda, limuna i čaja. I u ovoj situaciji, med je odlično rešenje. Sve što je potrebno jeste da ga namažete na usne i ostavite da stoji nekoliko minuta. Zatim ih isperite mlakom vodom. Pred spavanje, usne možete lagano da izmasirate mekanom četkicom za zube kako bi uklonili mrtve slojeve kože, budite nežni i pažljivi da ne biste stvorili rane. Dakle, samo nekoliko puta blago istrljajte usne četkicom, skinite mrtve slojeve kože i ponovo nanesite med.

Balzam sa ceramidima

Pre nego što kupite balzam za usne, potrebno je da znate nekoliko ključnih stvari. Balzam mora da bude prirodan, da hidrira i da ima zaštitni faktor da bi se koža usana regenerisala. Izbegavajte balzame sa lanolinom i mirisom cimeta, jer će njihova primena dodatno pogoršati situaciju. Birajte balzame sa ceramidima jer će oni dubinski i istinski da štite vaše usne.

Maska od krastavca

Krastavac isecite na tanke kolutove, a zatim ih držite na usnama oko 10 minuta. Usne će biti prirodno vlažnije i mekanije, a ovaj postupak slobodno možete da ponovite i više puta u toku dana.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još