MEJKAP SAVETI: Kako odabrati odgovarajuću prolećnu nijansu karmina?

Postoji nešto zabavno u promeni boje ruža, u skladu sa godišnjim dobima. Boja usana ima moć da učini da vaš ceo izgled deluje novo i sveže. Za proleće, svetlije boje karmina i svilenkasti sjajevi za usne, mogu učiniti da vaše usne dođu do izražaja.

Savršeno je vreme da se odlučite za nešto smelo i svetlo, nakon što ste cele zime nosile tamno-crvene, bordo i zagasite nijanse.

Postoji toliko mnogo mogućnosti boje za usne, da biranje nove boje može biti istovremeno uzbudljivo i neodoljivo. Ako imate problema sa odabirom prolećne nijanse, neka vam ton kože bude vodič. Da bi vam pomogli da pronađete idealan ton, Stiv Kasajikijan, poznati mejkap umetnik, za "PopSugar" podelio je svoje savete za uparivanje prolećne boje usana sa tenom.

Kako odrediti ton vaše kože?

- Hladni tonovi kože imaju ružičasti i plavkasti pod-ton, i imaju tendenciju da brže izgore na suncu. Topli tonovi imaju zlatni i žućkasti ton kože, i imaju tendenciju da preplanu na suncu, a neutralni tonovi kože su prosto neutralni, i imaju tendenciju da pregore na suncu, a onda dobiju ten - rekao je Kajakikijan.

Postoje različiti trikovi koji će vam pomoći da odredite nijansu kože, kao što je gledanje vena na unutrašnjoj strani zgloba, i razmatranje šta vam bolje pristaje: srebrni ili zlatni nakit.

Kada su u pitanju boje ruževa, ovaj profesionalac je detaljno opisao šta najbolje pristaje za hladne, neutralne i tople tonove kože:

- Ružičasto-bež i ružičaste nijanse, dopunjuju hladne tonove kože; boje mesa, koralne i crvene nijanse dopunjuju neutralne tenove; a toplije nijanse sa plavim i ljubičastim pod-tonovima dopunjuju tople tenove.

On još dodaje:

- Oni sa svetlom kožom i hladnim tonovima treba da traže ružičaste nijanse karmina.

Najbolje prolećne nijanse za tople i svetle tonove kože:

- Svetli, topli tonovi kože, treba da traže plave i ljubičaste tonirane boje za usne.

Najbolja prolećna nijansa karmina za hladne, srednje ili maslinaste tonove kože:

- Oni sa hladnom srednjom ili maslinastom bojom kože, izgledaju najbolje sa bojama za usne u boji breskve.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još