ZA NEODOLJIV POGLED: Šest načina za nanošenje senke za oči

Ne možete da odlučite koji način stavljanja senke za oči vam najviše odgovara ili koji da primenite u odnosu na događaj na koji idete?

Predstavljamo vam šest jednostavnih načina za nanošenje senke za oči, kako bi vam bilo lakše da odlučite koji će vam najbolje pristajati i koji će vam obezbediti neodoljiv pogled.

Za početak naglasite određene delove oka

Šminka je, kao što i same znate, igra i trik svetla. Naglašavanjem određenih delova oka, možete stvoriti iluzuju svetlijeg oka. Koristeći svetliju senku u ovim delovima, pomažete im da budu naglašeni, a tamnijom dodajete dubinu.

Mesta na koja bi trebalo da stavljate svetlu senku su: unutrašnji ugao oka, na sredini kapka, i ispod luka obrve. Oči će vam izgledati veće i svetlije. Postoje neograničeni načini da koristite senke za oči. Kombinovanjem različitih boja i tekstura možete stvoriti različite oblike očiju koji će se slagati uz vaš trenutni stajling. Potrudite se da eksperimentišete! Uzmite senke koje niste do sad koristili i koje imaju drugačije boje, koje ne uobičajeno ne koristite.

Unutrašnja ivica kapka

Dodajte tamniju senku u unutrašnji deo kapka. Ovo je odlično mesto za one koje imaju malo veći razmak između očiju, jer vizuelno smanjuje razmak između očiju.

Spoljna ivica kapka

Ovaj način odgovara svim oblicima oka, ali najviše onim ženama koje imaju manji razmak između očiju. Stavljajući senku na spoljnu ivicu oka daćete očima vizuelni efekat da su razdojenije, ali i šire.

Obe ivice

Ovaj način je najbolji jer pristaje i naglašava bilo koji oblik oka. Dodavanjem tamnije senke na obe ivice oka, spoljašnju i unutrašnju i naglašavanjem svetlom senkom, kako je prethodno prikazano, oči mogu izgledati i veće i manje u isto vreme. Uz ovaj način stavljanja senke, idu i neutralne i tamne senke.

Mačkast način

Vizuelno podignite oči uz ovaj mačkasti način stavljanja senke, tako što ćete najtamniju senku staviti na spoljnu ivicu oka u krilastom obliku (ka gore). Ako su vam kapci malo spušteni (ili mnogo), ovakav tip šminkanja će učiniti podignutim. Izvijeni oblik, daće vam dozu mističnosti.

Spoljna ivica kapka, nabori spojeni u krilasti oblik

Tamnu senku stavite u spoljašnji ugao oka i nabor (gde se kapak previja), a zatim spojite u oblik koji ide ka obrvi, spajajući se sa svetlom senkom koja je ispod obrva.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još