PRATITE TRI SAVETA: Kako se pravilno nanosi mat karmin za usne?

Mat ruževi su u poslednje vreme dobili dosta na popularnosti. Na usnama izgledaju svedenije, bez obzira na boju i daju im poseban izgled. Pored toga što izgleda fantastično na usnama, mat ruž može biti jako nezgodan za nanošenje jer mu je tekstura suvlja od običnog i ocrtava i najmanju nepravilnost na usnama.

Pratite tri profesionalnih saveta kako biste pravilno naneli mat ruž bez muke i grešaka.

Tekstura mat ruža

Što se tiče biranja boja, verovatno ste već upoznate sa tim koji vam ruž najbolje pristaje i kakav da stavite u zavisnosti od događaja i odeće koju nosite. Ono što je vrlo nezgodno kod mat ruževa je da znaju biti neprijatni za nošenje kada se previše osuše na usnama. Da se to ne bi dešavalo, uradite sledeći trik: nakon pilinga, na usne namažite bilo koju hidratantnu kremu koja će ih nahraniti. Na labelo stavite malo tečnog pudera i nanesite ga na usne u tankom sloju. Ako vidite da ima viška, pokupite ga običnom maramicom. Na ovaj način se stvara barijera između kože usana i mat ruža, pa nećete osetiti nelagodnost i zategnutost kada se ruž osuši posle nekog vremena.

Direktno stavljanje na usne

Mat ruž se isključivo stavlja direktno na usne, bez pomoći četkica. Nikako nemojte pokušavati da ga nanesete pomoću njih jer nećete imati dobar rezultat. Izgledaće kao da ste ga neravnomerno stavile, a vaše usne neće izgledati lepo.

Ako vam se desi da vam je ruž mnogo suv i da ga je teško staviti, potrebno je da ga samo malo zagrejete fenom za kosu pre nanošenja i problem će biti rešen.

Ruž, pa olovka

Mat usne su upečatljive, pa je samim tim potrebna velika preciznost prilikom nanošenja. Svaka greška, makar to bila i mala linija se vidi, a da se to ne bi dešavalo ivicu usana je potrebno popuniti olovkom za usne, tek nakon stavljanja ruža. Na ovaj način ćete mnogo lakše popraviti sve što nije pravilno i iscrtati ivice usana. Potrebno je samo da olovka bude u istoj nijansi kao i ruž.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još