ŠTA SAM SKRIVIO DA ME BOG TAKO KAZNI: Predrag Peđa Mijatović progovorio o smrti sina Andreja

Bivši fudbaler Predrag Peđa Mijatović progovorio je o krahu braka sa dizajnerkom Elenom Karaman, ćerkom srpske kreatorke Verice Rakočević.

- Ne znam da li sam slomio srce mnogim ženama, mislim da nisam. Obično se fudbaleri zbog načina života i brzog sazrevanja, odluče na taj korak ženidbe i stvaranja porodice vrlo mladi. To je bio slučaj sa mnom. Oženio se dobio dete i fokusirao se na karijeru. Možda da mogu ponovo da se vratim, verovatno ne bih napravio nešto slično. Ali to je tada bilo potpuno normalno i kad analizirate sve neke bivše fudbalere tog mog doba, onda je to manje-više isto - 21, 22, 23 godine, klinci koji su fokusirani na fudbal, ožene se mladi, gomila od njih napravi grešku, kao što sam napravio ja, pa se razvedu, pa svašta nešto, ali to je normalno za fudbalera tih godina - rekao je iskreno Mijatović i otkrio detalje razvoda braka sa Elenom.

- Iz ove perspektive mislim da je bila greška jer sam se posle šest-sedam godina razveo. Svaki razvod shvatiš da si pogrešio. Tada nisam znao da je greška, ali iz ove perspektive kažem da je greška i to tako treba shvatiti, nikako drugačije. Ne samo što si mlad, nego te i profesija navodi da ne možeš da se koncentrišeš da si tu. Ja sam bio fanatik, došao sam u "Partizan", imao tih šest meseci krize, i moj fokus je bio da budem ono što se od mene očekuje i on da tu nema prostora za neke druge stvari. I kad vam neko nešto predloži, po difoltu kažem važi, ali nisi koncentrisan na to, fokus je bio fudbal - priznao je bivši fudbaler u emisiji "Una, due, tre" i dodao:

- Sve što je bivše, bivše je, ajmo da pričamo ono što je sadašnje i ono što nas čeka u budućnosti. Ne treba pričati, pogotovo te nezgodne stvari, ne treba vraćati te davne stvari koje su davno, davno zaboravljene.

Elena i Peđa venčali su se početkom devedesetih. Zajednički život započeli su u Valensiji, gde su ostali do kraja braka tokom kojeg su dobili dvojicu sinova, Luku i Andreja.

Nažalost, njihov sin Andrej bio je rođen sa cerebralnom paralizom, te je preminuo u 14. godini, 2009. godine. Njihov drugi sin Luka već 12 godina živi u Americi, a dugo je radio na započinjanju glumačke karijere "preko bare".

Peđa sa drugom suprugom Anetom ima tri ćerke Lolu, Nađu i Ninu.

Mijatović je u iskrenoj ispovesti progovorio o smrti sina Andreja, koji je preminuo nakon teške, neizlečive bolesti.

- U takvim situacijama kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče njegove bolesti i njegovog razvoja, onda je to uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku ne znaš. On je otišao pre 14 godina, puno je vremena prošlo - ispričao je Mijatović u emisiji "Una, due, tre" i dodao:

- To je roditeljski. Bez obzira na karijeru i na sve, za roditelja je jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava. Da li će biti odlikaši, da li će biti uspešna u životu, da li će napraviti karijere, to je bitno, ali sekundarno. Najbitnije je da su zdrava, da su tu, da mogu da pričaju, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore.

Za svoje dete tvrdi da je fenomen, jer je nadmašio lekarske prognoze i na tome je zahvalan Bogu.

- Kad se rodio, meni je rečeno da će njegov život maksimalno potrajati do sedme godine uz puno sreće. Evo da vam kažem jednu stvar, on je živeo 14 godina. On je fenomen! Ne postoji veći borac od njega. On je prevazišao sve prognoze sa velikim problemima i operacijama. On je živeo duplo više nego što su bile prognoze, meni je to za oca bilo fenomen, jer se borio. Ako je mogao da se bori on, zašto ne bi mogli da se borimo svi mi oko njega? Ne razmišljate šta će da bude sutra, za šest mesesi... Jednostavno, od njegove sedme godine svaki njegov dan je bio, ono, vidiš ga, super je, nema krizu, ma fenomenalo. Ideš tim pravcem. Kad se približi ono najgore, onda se malo poremetiš, malo je teško - prisetio se on, pa otkrio detalje o kojima ranije nije govorio:

- Andrej nikada nije hodao, nikada nije trčao, nikada nije pričao. Ima par nekih stvari koje smo mi tumačili da govori to što mi mislimo da govori. Kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmejan dečkić i to ti ostane u sećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sećanju, ali uvek se boriš da te lepe stvari pobede one loše. I dan danas pričamo o tome bez preterane tuge, jer je on i dalje sa nama, samo ga mi ne vidimo - kazao je proslavljeni fudbaler i bivši generalni direktor Real Madrida.

Dao bi sve golove i titule samo za jednu njegovu reč i zagrljaj.

- Eto, ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak sa 28 godina, da ima svoju porodicu. To bih uradio, ali je nemoguća misija. Svaka situacija se dešava iz nekog razloga i najgroznije stvari se dešavaju iz nekog razloga, samo što vam u tom trenutku to nije jasno, nego tek kroz godine - rekao je Peđa i dodao da ga je detetova bolest u raznim situacijama spuštala na zemlju.

- Kad god sam pomislio da sam vau, čudo neviđeno i neverovatan, uvek me je njegova bolest vraćala u stvarnost na nivo da sam živo biće i da između mene i drugog roditelja u lekarskoj čekaonici ne postoji razlika. Ja sam privilegovan bio, postoje roditelji koji su bili u težoj situaciji od mene. Imao sam i drugo dete i zdravo i pravo, koje je trebalo da ima roditelje, ne treba nad tim puno filozofirati i plakati nad problemom, već naučiti da živiš sa tim. Moj problem je bio što ja sve imam, ali ne mogu da pomognem svom detetu, da nema rešenja.

Izvor: Unaworld.com
Foto: Unaworld.com/PrintScreen

Pogledajte još