HOROSKOP OTKRIVA: Kakve su mame Zodijaka?

Mama rođena u znaku Škorpije je pomalo zastrašujuća mešavina kreativnosti i opuštenosti, a u isto vreme i preterane težnje da zaštiti i kontroliše decu. Ovaj je prava mama ratnica, a kakvi se ostali horoskopski znakovi snalaze u ovoj životnoj ulozi, saznajte u nastavku teksta.

OVAN

Najjači aduti: Poverenje, samosvesnost, snaga, neustrašivost

Najveće slabosti: Takmičarski duh, bes, opsesija, sebičnost

Roditeljski stil: Prava mama ratnica. Mama Ovan na svemu što radi ostavlja svoj potpis, pa će tako biti i sa detetom. Unapred razrađujete strategiju i odgajate decu po tačno utvrđenom planu.

BIK

Najjači aduti: Stabilnost, dobar ukus, pristojnost, upornost

Najveće slabosti: Povlađivanje, sklonost ka materijalnom, promenjiva raspoloženja

Roditeljski stil: Prvo posao, onda zabava - to je vaš roditeljski moto. Nekim danima deca će vas zvati sadistom, dok drugim danima neće biti mekšeg roditelja od mame rođene u znaku Bika.

BLIZANCI

Najjači aduti: Prilagodljivost, mladalački duh, radoznalost, originalnost, kreativnost

Najveće slabosti: Nedoslednost, kontradiktornost, nestrpljivost, odsutnost u komunikaciji

Roditeljski stil: Deca mame Blizanca će uvek biti u dilemi kako ćete reagovati ili šta ćete im reći, nikad neće znati na čemu su.

RAK

Najjači aduti: Osećajnost, predanost, sentimentalnost

Najveće slabosti: Promenjiva raspoloženja, uplašenost, ljubomora

Roditeljski stil: Raku je majčinski instinkt duboko usađen u genetski kod. Ona se ponaša kao majka i prema prijateljima, porodici, svima, pa će se lako navići i na najvažniju životnu ulogu. Sve će na vreme proučiti o trudnoći i vaspitanju dece, a posvećena je i brižna kao nijedan drugi znak horoskopa.

LAV

Najjači aduti: Samopouzdanje, kreativnost, razigranost

Najveće slabosti: Previše energije, sebičnost, težnja za centrom pažnje i dramom

Roditeljski stil: Harizmatična i kreativna mama Lav zaštitiće svoju decu po svaku cenu, odgajaće ih tako da uvek budu ponosni kao ona i biće najdivnija, samo ako joj baš deca ne stanu na put.

DEVICA

Najjači aduti: Organizovanost, zdrave navike, visok intelekt

Najveće slabosti: Osuđivanje, neurotičnost, previše analiziranja

Roditeljski stil: Mami Devici potrebno je malo više vremena da prihvati da je njihov život sada podređen detetu. Ali, kada to shvati, potpuno će se posvetiti bebi, a sebe staviti u drugi plan.

VAGA

Najjači aduti: Strpljenje, neustrašivost

Najveće slabosti: Nedoslednost, snobizam

Roditeljski stil: Mama Vaga svoje dete stavlja ispred sebe i svakoga. Zna kako da balansira u životu, a iako nekad ispadne iz sopstvene organizacije, lako se vrati. Postupa prema deci kao prema zrelim ljudima, sve voli da objasni i sasluša.

ŠKORPIJA

Najjači aduti: Snaga, fleksibilnost, intuicija, snaga volje

Najveće slabosti: Kontrolisanje, paranoja, emocionalna nedostupnost, opsesivnost

Roditeljski stil: Mama Škorpija je pomalo zastrašujuća mešavina kreativnosti i opuštenosti, a u isto vreme i preterane težnje da zaštiti i kontroliše decu. Ma šta da se događa oko nje, ona možda i ne primeti, ali su joj deca uvek ispred očiju i na pameti, što mališani i tinejdžeri nikako ne vole. Prema mišljenjima mnogih, Škorpija je najnapornija majka Zodijaka.

STRELAC

Najjači aduti: Mudrost, smisao za humor, perspektivnost, avanturizam

Najveće slabosti: Nestrpljenje, grubost, nabusitost, nedostatak stava, previše spontanosti

Roditeljski stil: Pošto su navikle da žive spontano i u svom ritmu, dete je za mamu Strelca velika životna promena. Zbog toga im roditeljske obaveze i predanost ponekad teško padaju, ali sklone su i da odu u krajnost i posvete se deci u toj mjeri da postanu hronično iscrpljene.

JARAC

Najjači aduti: Tradicionalne vrednosti, doslednost, strpljenje, pažljivost

Najveće slabosti: Anksioznost, stalna briga, prevelika obazrivost, pesimizam, sumnjičavost, preozbiljnost

Roditeljski stil: Autoritativne majke Jarčevi, deci postavljaju jasne granice i pravila. Decu će približiti tradiciji, jer je same jako poštuju, i kroz nju će ih i odgajati.

VODOLIJA

Najjači aduti: Mladalački duh, originalnost, poštenje

Najveće slabosti: Otuđenost, postavljanje previše granica, drama, popustljivost

Roditeljski stil: Neobična i radoznala mama Vodolija svaki čas menja roditeljske metode, i to bez prethodnog upozorenja. Svoju ulogu vidi kao veliko putovanje i dobro se na njemu snalazi.

RIBE

Najjači aduti: Saosećajost, mašta, kreativnost, dobro negovanje

Najveće slabosti: Osećaj krivice, nestabilnost, sklonost manipulaciji

Roditeljski stil: Mama Riba obožava da sebe časti poklonima i putovanjima, ali isto to želi da priušti svojoj deci. Takođe, sve ono što ona kao dete nije imala, mama Riba će učiniti da njena deca to dobiju!

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još