IZABRALI SMO INTERNACIONALNO IME ZA BEBU: Uroš Jovčić s nestrpljenjem iščekuje da postane otac

Glumac Uroš Jovčić uskoro će postati otac i ne krije sreću što trudnoća njegove supruge Dženi Martin protiče u najboljem mogućem redu.

- Sve je kako treba. Ide super i čarobno. Idemo jako i na leto ćemo da nunamo bebu. Postoje strahovi od očinstva. Mada, i drugi su bili očevi, pa su preživeli. Strahovi su tu, ali ne smem da ih otkrivam, kako se ne bi obistinili. Smislili smo ime, ali ne smem još da otkrivam koje. Kad Dženi odluči da progovori o tome, tada će javnost znati. Izabrali smo internacionalno ime, da i njeni roditelji i moji mogu da ga izgovore - ističe Uroš čija supruga je sa Tenerifa.

On sada otkriva da li će biti strog otac.

- Ne. Je l’ delujem kao neko ko je strog? Mada, nikad ne reci nikad - ističe glumac i kaže da on neće sputavati ćerku.

- Ako budem primetio da moje dete ima volju, talenta, ja ga sigurno neću sputavati. Štaviše, baš zbog toga što sam glumac, pomoći ću mu. Ali ne po svaku cenu. Ne bih mu davao glavne uloge ako nije za to. Dete mi se još nije rodilo, ali trudiću se da budem objektivan - govori Jovčić.

Na pitanje da li decu treba podržati kada se odluče za glumačke vode, Uroš napominje da je bitno da se glumom ne treba baviti zbog popularnosti.

- To je pitanje na koje retko ko može dati odgovor. U današnje vreme pogotovo. Sve je brzo, modernizovano. Prvo što mi je profesor rekao, bilo je: "Ako ste došli da budete poznati, nemojte da se bavite ovim poslom". Gluma je nešto drugo. Razmena energije, igra. Morate da je osetite u mozgu i stomaku. Meni je bilo drago da su meni roditelji dali vetar u leđa kada sam rekao šta želim da budem. Slali su me u školice glume, ali samo onda kada su videli da ja to želim. Nisam ni od koga mogao to da vidim, tako da je gluma u meni odmalena. Kako je život išao od dramske i recitatorske sekcije, prirodno je došlo da upišem glumu - kaže Jovčić i dodaje:

- Verujem da su roditelji ambiciozni, ali neka popuste, ako vide da dete nema ambicije ka tome. Isto tako, ako roditelji žele da im dete bude poznato, to je ogromna glupost. Onda može da radi bilo kakve stvari u svom životu kako biste bili poznati. Samim tim, takvi ljudi zauzimaju stav: "Svaka reklama je dobra reklama". Ne, nije! Ja kao budući roditelj ću pustiti dete da izabere šta hoće. Naravno da ću ga usmeriti, ali na njemu je da odluči - smatra glumac koji otkriva čije savete tokom glumačke karijere pamti.

- Postoji dosta saveta koje pamtim. Uvek mi je u glavi komentar od mog pokojnog profesora Ivana Bekjareva: "Deco, morate da shvatite jednu stvar. Nije uvek važno biti dobar glumac, ali je zato važno biti dobar čovek". Uvek nas je savetovao da budemo dobri, pametni i da se međusobno pomažemo - kaže Uroš.

Glumac ističe da ima idole među kolegama.

- Najviše bih voleo da budem Nikola Simić i da igram većinu uloga koju je on radio. Sviđaju mi se uloge u tom maniru. Bar pola takvih uloga da odigram, ja bih bio presrećan.

Uroš napominje da su pravila u pozorištu stroga.

- Ozbiljna je situacija kada glumac zakasni na neku predstavu, pogotovo ako je član nekog pozorišta. Ako zakasni i predstava se ne odigra njegovom krivicom on dobije crveni karton, tačnije isključenje pred otkaz i mora da refundira karte, salu... Svakome ko je došao. To je neka cena od 3.000 evra. Ne dešavaju se takve stvari i ako se to ponekad desi, uvek bude opravdano, pa uskoče kolege ili malo kasni predstava. Svega ima u pozorištu. Mi se volimo i gledamo da pokrivamo jedni druge što je moguće više. Nadam se da mi se nikada tako nešto neće desiti.

Izvor: Blic.rs
Foto: jenniimartin/Instagram

Pogledajte još