DRAGOCENI I DELOTVORNI: Pet saveta uz koje vam seks nikada neće postati dosadan

Zabavan način za izlazak iz navike i dosade je igranje uloga i govorenje stvari koje vas uzbuđuju...

Mnogi su razlozi zašto seks može da postane dosadan i monoton kada počnete zajedno da živite i kada ste videli partnera u raznim izdanjima, a neke su vam njegove navike odbojne. Srećom, sve to može lako da se popravi, a u nastavku teksta saznajte kako.

Bolje upoznajte sebe

Spoznavanje vlastitih želja i stvari koje vas uzbuđuju nije uvek najzabavnije, ali duboko upoznavanje ličnih potreba čini da sebe više volite, što doprinosi i tome da budete opušteniji tokom seksa.

Znajte šta vas uzbuđuje

Neke teorije kažu da je intima protivnik seksualne požude i da nam treba anatura, misterija i distanca da bismo se uzbudili, a druge tvrde da ključ požude leži u dobroj povezanosti sa partnerom. Takođe, i da se morate međusobno jako dobro poznavati, okrenuti jedan drugome i zbližiti. Šta je tačno? Kako za koga - nijedno, a opet oboje!

Delite fantazije

Zabavan način za izlazak iz navike i dosade je igranje uloga i govorenje stvari koje vas uzbuđuju. Bitno je, takođe, da redovno razgovarate o seksu kako ne bi postao samo stvar koju odrađujete u vezi.

Napravite "da/ne/možda listu"

To je lista koja uključuje zabavne stvari u seksu koje možete da isprobate u spavaćoj sobi. Neka svako navede nešto novo, a onda isprobavajte jednu po jednu i razgovarajte o tome kako vam je bilo.

Posvetite se seksu

Zapamtite, seks je jako bitan deo vašeg života. Kao što gledate na posao, prijatelje, hobije, zdravlje i ostale bitne stvari, tako gledajte i na seks. Naravno, i druge stvari u vezi su bitne, ali i redovno vođenje ljubavi je jako važno i doprinosi međusobnoj bliskosti, pa su svi drugi problemi lakši.

Izvor: Večernji.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još