ZBOG ZDRAVSTVENIH PROBLEMA: Kinez dobio otkaz jer je provodio previše vremena u toaletu firme

Jednan Kinez dobio je od svog poslodavca otkaz s posla, jer je previše vremena provodio u toaletu tokom radnog vremena.

Muškarac je navodno uzimao pauze u kupatilu od po 47 minuta pa čak do 6 sati.

Kineski mediji su nedavno objavili bizaran slučaj zaposlenog po prezimenu Vang, koji se desio pre nekoliko godina.

Naime, čovek je tužio svog poslodavca zbog nezakonitog prekida radnog odnosa, nakon što je dobio otkaz jer je previše vremena provodio u toaletu tokom radnog vremena.

Nakon operacije zbog anorektalnog problema, muškarac je nastavio da oseća bol i nelagodnost, pa je počeo da provodi tri do šest sati u toaletu svakog dana.

Vangov bivši poslodavac tvrdi da je tokom perioda od 10 dana imao ukupno 22 pauze u kupatilu, koje su trajale između 47 minuta i 6 sati. Pozivajući se na odredbe u priručniku za osoblje koje se odnose na kašnjenje, rano napuštanje posla i ovlašćena odsustva, neimenovana kompanija iz Tjenđina raskinula je Vangov radni odnos.

Vang je operisan u decembru 2014. godine, a njegov poslodavac tvrdi da je počeo da pravi neuobičajeno duge pauze u kupatilu nakon što se vratio na posao u julu 2015. godine.

Nakon što su shvatili da je Vang između 7. i 17. septembra 2015. godine, imao najmanje po tri dugačke pauze u kupatilu dnevno, kompanija je odlučila da raskine njegov radni odnos.

U oktobru 2015. godine Vang je tražio arbitražu da povrati svoj položaj u kompaniji, a dve strane su se upustile u dugu pravnu bitku koja je okončana 2023. godine, kada je viši sud u Tjanđinu presudio da pauze u kupatilu tog čoveka nisu bile u okviru "razumnih i normalnih fizioloških potreba". Vang se nije vratio posao.

Ova priča je izazvala brojne reakcije na internetu, pri čemu su ljudi branili zaposlenog, jer ima ozbiljno zdravstveno stanje, a takođe su i navodili da su njegove pauze opravdane, zbog operacije.

Izvor: Zanimljivostidana.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još