RAZLIČITE METODE: Kako se znaci Zodijaka štite od slomljenog srca?

Slomljeno srce je neizbežno i svako ga je iskusio barem jednom do sada. Međutim, prirodno je da nastojimo da se zaštitimo od takvog osećanja, jer je bolno, neprijatno, oporavak je dugotrajan i veoma težak, a posledice nekada ostavljaju traga na nama do kraja života.

Ovan

Mislite da ćete pretvaranjem da ste hladni i bezosećajni zaštititi svoje srce. Držite se kao da ne brinete ni za koga, osim za sebe, ali u suštini ste ranjivi i velikodušni, što pokušavate da čuvate u tajnosti.

Bik

Nikada prvi ne izjavljujete ljubav. Čekate potvrdu druge osobe, da biste se osećali dovoljno sigurno da podelite svoja osećanja. A ako se druga strana ne izjašnjava, nesrećni ste i isfrustrirani.

Blizanci

Veoma pažljivo birate koga puštate u svoj društveni krug, a još pažljivije, koga smatrate osobom od poverenja. Ako neko pređe granicu, ili vas izneveri, odmah ga odbacite i isečete iz svog života.

Rak

Zatvoreni ste i u odnosima se krećete vrlo polako i oprezno. Pre nego što rešite da nekome poklonite poverenje, morate se uveriti da on vredi truda, pa čak i bola i nesreće. Kad se u to uverite, postajte hrabri.

Lav

Držite se svojih planova i ambicija i ako se neko uklopi, ako uspe da vam se uvuče pod kožu i da vam se približi, znači da je vredan pažnje. Ponašate se kao da vam ljubav uopšte nije važna i da možete provesti život bez bliskih odnosa.

Devica

Držite se svojih visokih standarda. Ko prođe sve vaše testove i uslove, zaslužio je vaše srce. Ne dajete se, dok ne utvrdite da je druga osoba vredna i da vas neće izneveriti.

Vaga

Zaljubljujete se često i strastveno – kod vas je lista čekanja dugačka i niko nema moć nad vama. Ako vas jedna osoba izneveri, ili vam ne uzvrati osećanja, tu je sledeća, koja samo čeka da vas uteši.

Škorpija

Krijete humorom i sarkazmom svoja prava osećanja. Nikada ne vodite ozbiljne razgovore o ljubavi. Ako je neko zaslužan i vredan, onda ste vi sa njim i tu nema šta da se priča.

Strelac

Ne dozvoljavate nikome da vidi vaše pravo ja. Krijete se iza zidova, dok ne osetite da možete verovati drugoj osobi, a to može biti veoma dugo i druga osoba može izgubiti strpljenje.

Jarac

Pretvarate se da ste sasvim zadovoljni svojim singl statusom, da ste samodovoljni i da vam niko nije potreban. Nikada ne priznajete (ni sebi) da ste usamljeni i da vam nedostaje bliskost i toplina.

Vodolija

Preusmeravate svoje duboke emocije u druge stvari – umetnost, humanitarni rad, nauku... Svoju bol izražavate kroz kreativnost i nikome se ne obraćate za pomoć i emotivnu podršku.

Ribe

Čuvate svoja osećanja u tajnosti. Ako ne priznate kako se osećate, da ste zaljubljeni, ili povređeni, usamljeni i razočarani, onda to niko neće znati, a to je isto kao i da ta osećanja ne postoje.

Izvor: Wannabemagazine.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još