ISTAKNITE SVOJE ADUTE: Devet modnih saveta za visoke žene

Visoke žene uglavnom imaju modne "probleme". Ne žele da nose visoke potpetice kako ne bi bile previše visoke u odnosu na niske drugarice, veliki im je broj stopala i potrebne su im dugačke farmerke, zbog dugih nogu.

Iako je danas sve češća pojava da devojke budu visoke, one se i dalje osećaju čudno. A zašto? Biti visok je super stvar! Možeš da dohvatis nešto sa najviših polica, na koncertu vidiš binu sa bilo koje visine. Upravo zbog nekih malih, ali bitnih stvari, treba ceniti tu visinu.

Stručnjaci su visoki devojkama otkrili devet modnih saveta, kako da istaknete svoju visinu, ali i lepotu.

1. Nemojte odustajati od visokih potpetica

Uglavnom se visoke žene "boje" visokih potpetica. Nema potrebe! Zašto se odricati nečega što unosi posebnu notu u vaš stajling i daje vam šik izgled? Zbog visokih potpetica izgledate i vitkije i samouverenije, a ako imate višak kilograma, štikle mogu da vam "oduzimu" par njih.

2. Koristite velike modne dodatke

Prvo što su u trendu, a drugo što jako lepo stoje visokim devojkama. Lako ih možete iskombinovati uz pantalone, farmerke i haljine. Široki kaiš, naglasiće vam struk, a velika narukvica upotpuniti izgled, bilo da ste pošli na plažu ili uveče do grada. Jedino na šta treba da obratite pažnju je da nemate previše aksesoara.

3. Slobodno pokažite svoje telo

Naravno da ne treba otkrivati previše, ali otkriti malo leđa, noge ili stomak nije na odmet. Ako nosite pantalone, ukombinujte ih sa majicom bez leđa. Ako nosite skroz zatvorenu majicu, nemojte se ustručavati da obučete mini suknju.

4. Otkrijte vrat

Visoke žene po nekom "pravilu" imaju dug i lep vrat i zašto da ga ne pokažete? Istaknite ga pomoću lepe ogrlice, velikih minđuša ili interesantne frizure. Dublji dekolte? Pun pogodak. Nemojte skrivati nešto što je prednost vaše figure.

5. Kombinujte usko sa širokim

Stilisti preporučuju visokim ženama da naglasak stave na odeću koja se razlikuje krojem. Široke pantalone predobro izgledaju sa uskim majicama, bluzama i sakoima,a uske sa širokim.

6. Jarke boje

Jarke boje pokazuju vaš pozitivan stav i raspoloženje, a pored toga privlače pažnju. Naravno da se ne treba obući u stilu "sve mi boje lepo stoje", već lepo iskombinovati boje. Na primer, uz malu crnu haljinu, odlično bi stajale crvene salonke ili uz braon jaknu, tirkizna ogrlica. Na vama je da odlučite, samo bez preterivanja.

7. Nemojte zaboraviti pantalone

Pantalone dobro stoje visokim devojkama jer ističu duge noge. Obavezno morate imati makar dva para - jedne široke i jedne uske.

8. Nosite dugačke suknje

Slobodno možete da nosite duge suknje do poda jer odlično stoje visokim ženama. Uz suklnju možete kombinovati kratki top ili običnu majicu koju ćete uvući u nju, radi isticanja struka. Takođe možete nositi i plisirane suknje, koje se ne preporučuju niskim i ženama srednje visine.

9. Igrajte se sa frizurama

Skoro sve frizure pristaju visokim devojkama! Kratke frizurure, dugačke, sa loknama ili ravne.. Samo je najvažnije pronaći frizuru koja će odgovarati vašem izgledu.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još