MINISTAR FINANSIJA SINIŠA MALI OTKRIO: Za penzionerske kartice prijavilo se 700.000 penzionera

Za penzionersku karticu, koja će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati dodatne povoljnosti i popuste prilikom kupovine, do sada se prijavilo oko 700.000 penzionera, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je kazao za Tanjug da se skoro 350 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje do sada prijavilo da bude partner vladi u tom programu.

Penzionersku karticu će, dodaje, svi prijavljeni penzioneri dobiti do oktobra. Podsetio je da pravo na penzionersku karticu ima skoro 1,7 miliona penzionera.

- Mislim da je ovo sjajna stvar da pokažemo brigu prema penzionerima i da oni, u krajnjoj liniji, uštede neki dinar koji će dati svojoj deci ili unucima, a to se za nas ekonomski vraća i kroz potrošnju - kazao je Mali.

On je naglasio da je prijava za penzionersku karticu vrlo jednostavna i da je potrebna samo lična karta, a penzioneri se za nju mogu prijaviti u filijalama fonda PIO ili na sajtu tog fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

- Skoro 350 preduzeća, kompanija, maloprodajnih lanaca iz cele Srbije, se do sada prijavilo da bude partner Vladi Srbije u ovom programu koji će našim penzionerima obezbediti popuste i omogućiti im da dodatno uštede - kazao je Mali i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe ovoj akciji.

Ministar je dodao i da su penzionerske kartice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.

- Za prošlu i ovu godinu, verovali ili ne, ukupno su nam penzije povećane za 55,8 odsto. Neverovatnu stvar smo uspeli da uradimo za naše najstarije sugrađane. Sjajna vest je i ako pogledate visinu inflacije koja će do kraja godine biti negde oko osam odsto, a za dve godine povećanje penzija je veće od 55 odsto i to je stvarno veliki uspeh - kazao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da penzionere od 1. oktobra očekuje dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, a od 1. januara još jedno od najmanje 14,5 odsto.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još