HOĆU DA BUDEM SUDIJA: Kija Kockar nakon prvog dana na fakultetu otkrila svoje ambicije

Kristina Kija Kockar, pevačica i voditeljka, upisala je Pravni fakultet u Beogradu, a juče joj je bio prvi dan na studijama, te je priznala kako je proteklo upoznavanje sa kolegama i profesorima.

Kristina osim zvanja pevačice i voditeljke, u svoju biografiju upisuje i novi status studenta, a ubuduće možda i pravnika, ali i profesora.

Za srećan i uspešan početak na njenu adresu stiglo je i cveće, ali kako Kija kaže, pošiljalac nije napisao svoje ime, te je tako ostavila prostora da se nagađa da li je u pitanju tajni obožavalac, prijatelj ili ipak član porodice.

Ona je nakon toga ispričala i kako je protekoa njen prvi dan na fakultetu.

- Pa imali smo obraćanje dekana, ministarke prosvete i ministarke pravde. Najlepši deo je bio hor Obilić, koji je prvo izveo himnu Republike Srbije, himnu fakulteta i još dve prelepe pesme koje su bile u pratnji harmonike. Nisam očekivala da će toliko studenata doći jer nije obavezno ali čak 300 njih je stajalo van amfiteatra. Sutra počinju predavanja, i to dva u jednom danu. Iskreno baš se lepo osećam i jedva čekam da krenu predavanja, a ispita me je naravno strah, ali to je u januaru.

Na pitanje kako su reagovali ostali studenti kada su je videli rekla je:

- Pa viđali su me na pripremi još u maju i upoznala sam dosta njih. Neki su isto brucoši, drugi su već ostale godine. I zaista su do sada mi uvek izlazili u susret i sa savetima, skriptama i da mogu da uvek računam na njih oko pomoći, to govorim za ove sa druge, treće...

Kako kaže prvog dana je sve prošlo kao po loju, a Kija je otkrila i da li se neko ohrabrio da joj se udvara već prvi dan, što je nju slatko nasmejalo.

- Ne (smeh)! Ne treba mi dečko, ali svakako što više prijatelja sa fakulteta. Oni su mlađi od mene i prija mi njihova energija.

Naposletku, Kija je otkrila i kakve ambicije ima i da li sebe u budućnosti zamišlja kao pravnika i zapravo šta želi od fakultetske diplome.

- Pa ambicije su prvo da slušam predavanja, pa da položim ispite (smeh). Kao pravnika ne, ali kao advokata, sudiju, tužioca - da. Razlikuje se. A možda najviše kao profesora. Ali to je baš daleko i korak po korak. Svakako mogu sad sa svojim prethodnim fakultetom da budem profesor u srednjoj školi recimo. Ali sto se tiče prava, jednog dana, profesor krivičnog prava.

Izvor: Informer.rs
Foto: kijakockar/Instagram

Pogledajte još