SESTRE NEĆE BITI BLIZNAKINJE: Žena sa dve materice nosi po devojčicu u svakoj

Tridesetdvogodišnja žena iz Alabame nosi dvoje dece, ali nisu blizanci. Kelsi Hačer je rođena sa dve materice, a sada je zatrudnela u obe.

Kelsi, koja na Instagramu piše o svom slučaju i napredovanju trudnoće, saznala je u 17. godini da ima uterus didelphys – izuzetno retko stanje u kojem osoba ima dve materice i pojavljuje se kod oko 0,3 procenata žena.

Tokom rutinskog ultrazvučnog pregleda u maju, majka troje dece saznala je da će roditi dvoje dece, ali da su fetusi prisutni u obe materice.

- Nismo mogli da verujemo. Tokom prvog ultrazvuka smo se mnogo smejali - napisala je na Instagramu.

Iako žene sa dve materice često imaju komplikacije tokom trudnoće, sve troje dece Hačerovih se rodilo zdravo i bez ikakvih problema.

Trudnoća u obe materice je neverovatno retka. Hačerovoj je rečeno da su šanse jedan u 50 miliona, a poslednji poznati slučaj desio se u Bangladešu 2019. godine kada je dvadesetogodišnja Arifa Sultana rodila dvoje zdrave dece u razmaku od 26 dana.

Kelsi se nada da će takođe bez problema izneti trudnoću i roditi dve bebe u terminu krajem decembra. Za sada sve napreduje kako treba.

Ono što je "problematično" jeste da će materice kontraktovati u različitim terminima, koje mogu da razdvajaju minuti, sati i dani. Kelsi i njen suprug Kejleb su svesni da će carski rez možda biti potreban za jedan ili čak oba porođaja.

Kelsi se, u međuvremenu, raduje što će roditi dve ćerke, priznajući da bi ona mogla da bude studija slučaja.

- Ja obično nisam od onih koji vole puno pažnje i ne želim da ljudi pričaju o meni. A sada, da budem ovako retka i baš izložena, je, o, moj Bože, previše - rekla je ona.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još