DEVICA - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2024.

Za vas zvezdano nebo tokom 2024. godine, najavljuje brojne izazove i priliku da koristite lepezu raznih, čak i suprotnih principa koji vode do uspeha ili rešenja. Prisustvo Jupitera i Urana u vašem devetom polju, a Saturna u sedmom polju otvaraju nove mogućnosti ka dobrim rešenjima, ali i priliku da apsolvirate važne životne lekcije, posebno u partnerskim odnosima. Ako vam se na momente bude činilo da je sve protiv vas ili pomislite da vam se tlo pod nogama urušava, zastanite i pokušajte da se smirite i jasno sagledate svaku situaciju, s obzirom na to da često tokom godine vaš doživljaj stvarnosti može biti nešto dramatičniji od stvarne i realne situacije. Prvi deo godine će posebno biti turbulentan na svim poljima. Posebno obratite pažnju na finansije, kao i na porodične odnose, jer će vam se na ovim poljima pojaviti najveći izazovi koje ćete rešavati u hodu. Uticaji Jupitera u desetom i Marsa u dvanaestom, i Urana u devetom polju, podsticaće vas na neke nove ili neočekivane odluke, čak, i na "eksperimente" kojima ćete iznenaditi svoje okruženje.

Ljubav:

Ljubav će biti svetla tačka Devicama u 2024. godini. To će biti vaša oaza i izvor snage za sve ostale aspekte života. Mnogi predstavnici ovog znaka će upoznati važnu osobu, sa kojom će ući u vezu, koja se zasniva na poverenju, lepim emocijama, prijateljstvu i podršci. Ovo je period kada treba da uživate u tome, da polako upoznajete partnera i osvajate njegovu naklonost. Nema potrebe da žurite u nešto više pre vremena, ne zato što to nije dobra odluka već zato što te momente nećete vratiti. Ovo je dobra prilika da poradite na sebi u smislu otvorenost ka partneru, ka prijateljima, kao i članovima porodice. Možete da očekujete povoljnu fazu za nova ljubavna poznanstva tokom marta meseca. Ako ste slobodni, tada ćete imati najveće šanse da vam se pojavi neka nova, zanimljiva osoba za obostranu ljubav. Ipak, od aprila pa sve do kraja letnjeg perioda za vas nastupa jedna faza koja može da bude prilično nezgodna, u smislu da ćete biti skloni vraćanju starim ljubavima. Ako imate veći osećaj nostalgije ka nekome od bivših partnera, u ovoj fazi bi lako moglo da dođe do pomirenja i ponovnog spajanja sa osobom iz prošlosti. Moguće je da se radi o jednom nestabilnom odnosu ili nesređenoj emotivnoj situaciji. Ako ste zauzeti, imaćete krizu u odnosu sa voljenom osobom tokom druge polovine 2024. Mnoge Device će intezivno razmišljati o razvodu ili prekidu veze kojom nisu zadovoljni. Ova godina za vas svakako nije vreme trpljenja, bićete skloni naglim odlukama i rezovima kada se radi o emocijama. Saturn u sedmom polju će vam u emotivnim odnosima čas biti saveznik, čas neprijatelj. Iskoristite pozitivni deo njegove prirode tako što ćete više sa voljenom osobom uživati u promenama, uzbudljivim dešavanjima, zajedničkim putovanjima, novim i boljim načinima da ulepšate vaš odnos. Smanjujte tenziju i ne dolivajte ulje na vatru u napetim momentima. Kod slobodnih Devica ljubavni noviteti i prilike u novoj godini najviše će se odražavati kroz poslovni segment i preko društvenih mreža. Očekuje vas još jedan dobar period za nove emotivne početke tokom oktobra i na samom kraju godine. Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, zatim od 23.01. do 16.02. i od 11.03. do 05.04. i od 29.04. do 23.05. i od 17.06. do 12.07, i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 05.08. do 28.08. zatim od 23.09. do 17.10. i tokom decembra meseca.

Posao:

Vama ova godina najpre donosi važne poslovne prilike koje se tiču inostranstva. Može vam se desiti neka nagla promena ili ponuda koja je vezana za posao u inostranstvu ili za saradnju sa nekom stranom firmom. Ovo je povoljan period i za dodatnu edukaciju, studije, ako planirate bilo šta u vezi usavršavanja sam početak godine je odlično postavljen, mada i cela 2024. može da vam donese sreću na polju školovanja. Poslovne prilike će biti pomalo izazovne. Ipak, ukoliko ih shvatite kao priliku da pokažete svoje potencijale, i ugrabite momenat da se dalje usavršavate i razvijate na ovom polju, ceo period će vam proteći u znaku napredovanja. Ukoliko imate neke sudske procese u toku u tom slučaju nemate razloge za brigu, jer vam je situacija astrološki gledano u potpunosti naklonjena i naziru se razna rešenja. Što se samog posla tiče, najvažniji period promena vam je naglašen tokom aprila meseca kao i u prvoj polovini maja. Tada vas očekuju i veći stresovi na poslu. Ukoliko vi sami želite da menjate radno mesto, tokom aprila imate najveće šanse da nađete nešto što će vam odgovarati. U drugoj polovini godine nećete imati drastičnije promene po pitanju posla. U suštini sve prepreke koje budete imali na poslovnom planu rešavaćete uspešno. Ne ograničavajte sebe, osvestite svoje mogućnosti i iskoristite ih. Ne sumnjajte u sebe, već se suočite sa izazovima i zgrabite uspeh, koji je pred vama i posebno moguć u prvoj polovini godine, a najviše tokom marta meseca. Ukoliko nemate posao, tokom ove godine nemojte previše da birate. To isto važi i za finansije, ukoliko dođe do nekih izazova imajte na umu da u ovoj godini na većinu stvari po tom pitanju nećete moći da utičete. Dajte sve od sebe da stabilizujete finansijsko stanje, a ukoliko se na momente to i otme kontroli, najgore je što možete da uradite, jeste da se nervirate. Veći finansijski dobitak vam može doći krajem maja i početkom juna meseca, kao i tokom novembra meseca. Do početka jula vas očekuju nove odgovornosti, odnosno najava zaokreta kada je karijera u pitanju. Mnogi pripadnici vašeg znaka već u tom periodu mogu dobiti unapređenje na poslu.

Zdravlje:

Zdravlje vam u ovoj godini neće stvarati većih problema. Akcenat je na preventivi, dakle, probajte da u svoju rutinu uvedete što više zdravih navika, bolju ishranu i obavezno neku fizičku aktivnost, koju ćete praktikovati redovno. Ukoliko se budu pojavili neki manji izazovi na planu zdravlja, važno je da disciplinovano i strpljivo pristupite lečenju, jer odustajanje ne daje rezultat. Ukoliko imate hronične smetnje koje su vezane za grlo, štitnu žlezdu, hormone, zube ili vratni predeo, u tom slučaju tokom juna i jula možete da očekujete nove komplikacije. Vodite računa o svom zdravlju tokom letnjeg perioda i potrudite se da izbegavate stresove. Sa lekarom se savetujte oko svega što vas muči. Jesenji period će vam biti dosta lakši, tada polako dolazi do stabilizacije na polju zdravlja.

Sugestije:

Već na samom početku godine vas čekaju iznenađenja na gotovo svim poljima. Tranzitni Mars, Jupiter i Saturn su za vas najvažnije planete koje donose razne turbulencije i promene, ali i napredak. Namera im je da vas pomere iz zone komfora na koju ste navikli, hteli to vi ili ne, a sva je prilika da nećete želeti da vam se to desi. Opustite se. Napuštanje sigurne zone je samo na početku stres i zna da izaziva nepotrebni strah. Nakon toga, sve ide lako. Ukoliko se dugo nadate boljoj poziciji, kvalitetnijim radnim uslovima, sada će se to i desiti i baš u onom trenutku kada budete od svega odustali. Planete su vam naklonjene i podstiču vas na dodatnu angažovanost na svim životnim poljima, ali partnerstvo i udruživanje je vaša "dobitna kombinacija". Što više budete tražili ili očekivali više ćete i dobijati. Očekuje vas iznenadni uspon u karijeri i novi srećni događaji u vašem ljubavnom ili porodičnom životu. Sreća je na vašoj strani, a sreća je još veća i lepša kada je sa nekim delite. Slobodno bez suvišhih ograda ili pitanja uživajte u svemu što će vaš zajednički život pretočiti u najlepšu sreću i učiniti veličanstvenim.

Izvor: Astrolook.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još