STIGLE RODE: Porodila se Anđela Đurašković

Voditeljka TV Prva Anđela Đurašković i njen suprug Luka Mrđa ponovo su se obradovali dolasku novog člana porodice.

Nakon što su već dobili sina Mihajla, par je sada dobio još jednog dečaka, kome su ponosni roditelji dali ime Dušan. Kako se navodi u domaćim medijima, mama i beba su u odličnom stanju, piše "24sedam".

Dušan je staro srpsko ime. Iako se ne zna sa sigurnošću od kada se koristi, pretpostavlja se da je prvi znani nosilac ovog imena bio srpski car Dušan Silni. Ime Dušan se dovodi u vezu sa imenicama duša i duh, ali i sa crkvenim praznikom Duhovi. Pretpostavljalo se da kada se detetu nadene ovo ime da će biti vedrog duha i da će dugo živeti.

Inače, pre dolaska Dušana, Anđela je prošla kroduz teške trenutke zbog prevremenog rođenja svog sina Mihajla. On je došao na svet dva meseca pre termina i morao je da provede neko vreme u inkubatoru. Anđela je otvoreno govorila o svojoj patnji, ističući da je bila najsrećnija i najtužnija istovremeno, te da je morala da se odvoji od svog sina zbog infekcije koju je dobila.

- Dan njegovog rođenja istovremeno je najsrećniji i najtužniji dan u mom životu. Koliko sam bila radosna što se rodio, toliko sam bila tužna što smo odmah morali da se rastanemo - svojevremeno je kazala Anđela, pa nastavila o tome kako zbog jedne infekcije nije smela ni da dodirne svoju bebicu.

- Prebačen je u Institut za neonatologiju, a ja sam ostala u porodilištu. Na nesreću, dobila sam neku infekciju i sedam dana nisam mogla da ga dodirnem. Agonija. Mnogo je tužno kad drugim ženama donesu bebe, a vi vašu možete da vidite samo na slici i to u inkubatoru, sa svim onim cevčicama prikačenim za majušno telo - objašnjavala je Đuraškovićeva, čija je priča potom dobila srećan kraj.

- Imali smo sreću da je sve dobro prošlo, bez posledica. Mihajlo je danas zdravo i napredno dete - naglasila je ona za "Hello!".

Izvor: Blic.rs/24sedam.rs
Foto: andjeladjuraskovic/Instagram

Pogledajte još