BILO JE STRESNO, VIŠE PUTA SAM POŽELELA DA ODUSTANEM OD TAKMIČENJA: Tanja Simić je pobednica prvog "MasterChef Srbija"

Tanja Simić, prva pobednica "MasterChef Srbija", sumirala je svoje učešće u najpopularnijem kulinarskom takmičenju.

Kakav je osećaj biti prva pobednica "MasterChefa" i šta za vas znači ova pobeda?

- Osećaj je neverovatan. Još uvek ne verujem da sam na tronu i zaista bih ovu pobedu želela da podelim sa Anamarijom, zato što je i ona zaslužila pobedu. Male nijanse su presudile u moju korist, ali nas dve smo se trudile da ostanemo u prijateljskim odnosima i delile smo zadovoljstvo što smo u finalu, a trofej je jedino što ne možemo da podelimo.

Koja je tajna vašeg uspeha? Jedina ste takmičarka koja je znala ukus svakog sudije, kako vam je to pošlo za rukom?

- Primetili ste da su to komentarisali drugi takmičari, a na kraju sam i ja zaključila da sam shvatila koje ukuse koji sudija voli. Vrlo jednostavno, kada kuvate za druge ljude vi zapravo želite da zadovoljite njihove ukuse. Kada kuvam za ćerku, ja prepoznajem njene ukuse i onda kuvam u skladu sa njenim ukusima, kako bi joj se hrana dopala. Kada kuvam za supruga, onda ukuse hrane prilagođavam njegovim afinitetima, tako da sam negde kroz takmičenje shvatila šta koji od sudija voli. Sudije vrlo dobro poznaju svoje stalne goste i takođe svojim gostima udovoljavaju, tako da ne vidim u tome ništa loše, čak mislim da je to vrlo pohvalno.

Ko vam je bio najveća podrška tokom takmičenja?

- Najveća podrška bili su mi moji najmiliji, moja ćerka Nora i suprug Đorđe. Više sam ja ponosna na njih nego oni na mene, zato što su boravili u kući sami. Ćerka ima osam godina i za to vreme je postala vrlo samostalna, samostalno je obavljala zadatke i učila. Nekako je odrasla brže nego što je to bilo planirano zbog maminog odsustva.

Po čemu ćete pamtiti svoje učešće u "MasterChefu"?

- "MasterChef" mi je doneo nova poznanstva. Kada kažem poznanstva mislim na sudije. Takođe, doneo mi je i nova prijateljstva, a to mislim na Anamariju, Martina, Milanu, Teodoru, Silvanu, Vesnu, Gordanu... Ostaću sa njima u kontaktu i moj život je, osim za jedan trofej, bogatiji za još više prijatelja. Pamtiću i po tom uzbuđenju koje sam imala svakodnevno. Budila sam se sa mučninom u stomaku ne znajući šta ćemo kuvati tog dana. Nisam puno spavala, misleći na sve ono što nas čeka. Zaista je bilo stresno. U emisijama nije moglo da se primeti koliko smo pod stresom za vreme kuvanja, jer smo naučili da ga vešto skrivamo pred kamerama, ali i Anamaria i ja se do kraja nismo potpuno opustile, kao što se inače opustim u svojoj kuhinji gde nema kamera. I sudija Filip je primetio, da kada se uključe kamere, potpuno drugačije razmišlja i da bi imao veliku tremu da kuva pred kamerama i da bi sigurno, kao i tako vrhunski kuvar, napravio neku grešku ukoliko bi bio pod budnim okom kamere.

Kako su na vas uticale kritike sudija?

- Uvek sam insistirala na tome da na mene kritike deluju vrlo konstruktivno. Kada me neko iskritikuje ne shvatam to lično niti na uvredljiv način, već iskoristim to da ispravim svoje propuste i da budem bolja. U toj emisiji (kada ju je sudija Branko iskritikovao zbog prvog jela, a u eliminacionom izazovu pohvalio) je u gostima bio moj suprug, a on, osim što mi je velika podrška, u tom trenutku je učinio da imam još veću tremu nego što sam inače imala, tako da je to umnogome doprinelo da komponente u jelu na kraju ne budu zadovoljavajuće.

Da li ste u nekom momentu poželeli da odustanete od takmičenja?

- Više puta sam razmišljala. Svaki put kada pomislim na svoju ćerku, supruga, dom... Sve mi je nedostajalo. Nakon što je Teodora ispala iz takmičenja, sama sam ostala u sobi, a ta samoća je doprinela da još više patim za kućom. Tada sam se još više posvetila učenju i borbi za ovu titulu.

Da li biste voleli da se nađete u ulozi sudije "MasterChefa"?

- Bilo bi jako zanimljivo da se nađem u ulozi sudije, ali to nije moja želja i nisam sigurna da bih se dobro snašla. Gajim veliku empatiju prema onome ko se nađe u nezgodnoj situaciji, sažaljevam, tako da sam sigurna da bih davala više ocene.

Kao prva pobednica "MasterChefa", koji biste savet dali budućim takmičarima?

- Da budu hrabri i da se upuste u avanturu, i naravno, da se raduju svakom novom saznanju. Ja sam zaista bila željna znanja, zbog čega su me često nazivali štreberom, i takmičari i sudije. Nikada nisam to razumela kao uvredu, ponosna sam na to što sam štreber i uvek sam gladna novog učenja.

Šta planirate nakon pobede u "MasterChef Srbija"?

- Kada se slegnu utisci i kada se vidim sa svojom porodicom, planiram da odem na kratko putovanje i da tamo složim sve planove o kojima sam razmišljala godinama unazad i o kojima sam maštala kada sam radila kao medicinska sestra. Uvek sam želela da imam svoj restoran, da budem ugostitelj i da usrećim ljude svojom hranom. Maštam o tome da mi se to jednog dana ostvari, a sa masterchef titulom verujem da će to biti pre nego što sam zamislila.

Izvor: Prva.rs
Foto: MasterChef Srbija - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još