Zimski red letenja s beogradskog aerodroma

Prema podacima sa kompanijskog sajta (www.beg.aero) tokom zimskog redaletenja, koji će se primenjivati do 24. marta, iz Beograda će leteti26 aviokompanija do 47 gradova u Evropi, Africi i Aziji, a aerodrom naosnovu najavljenog reda letenja očekuje porast broja putnika i obimasaobraćaja.

"Poslovna predvidjanja su toliko dobra da se otvara mogućnost da potreći put za godinu dana snizimo cene usluga koje pružamoaviokompanijama, dakle samo četiri meseca nakon prethodnogpojeftinjenja", kazao je generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla"Velimir Radosavljević.

Ovakvom poslovnom politikom, istakao je on, još više će sepodstaći tržišna utakmica medju avioprevoznicima.

Na beogradskom aerodromu su naveli da će niskotarifna aviokompanijaFlaj Dubaji (www.FlyDubai.com) početi da leti iz Beograda za Dubajiod 10. novembra. Do Dubaija će se, četiri puta nedeljno, stizatipetočasovnim neprekidnim letom, avionom "boing DC-10".

Letovi Flaj Dubaija biće uključeni u ponudu kompanije Emirati(Emirates), što će omogućiti da se iz Australije do Beograda prviput doputuje uz jedno medjusletanje. Prema informacijama sa sajta FlajDubaija, cena povratne karte sa taksama kreće se od 330 evra naviše.

BEOGRAD, 30. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još