Policija otkrila ubice navijača Partizana!

Policija sumnjiči pet osoba iz redova Partizanove navijačke grupe "Alkatraz” za ubistvo Ivana Perovića (20), pripadnika navijačke grupe "Zabranjeni” koje se, kao kulminacija okršaja ove dve navijačke frakcije "crno-belih”, dogodilo 22. oktobra ove godine, kaže za naš list sagovornik blizak istrazi.

Identitet četvorice napadača je, prema nezvaničnim saznanjima, utvrđen, kao i njihova uloga u samom događaju, dok se za petu osobu, koja se dovodi u vezu sa ovim događajem, još prikupljaju dokazi. Oni se, međutim, još nalaze u bekstvu i policija im je na tragu.

Istražni organi veruju da će hapšenje učinilaca zadati ozbiljan udarac kriminalnom delu navijačke grupe "Alkatraz”, što bi za posledicu trebalo da ima poboljšanje opšte atmosfere, kako na stadionima, tako i na ulici. Podsetimo, na Ivana Perovića i njegovog druga Đorđa S. (20), pucano je iz automobila BMV u pokretu, dok su stajali na uglu Ulice narodnih heroja i Bulevara Zorana Đinđića.

Ivan Perović pogođen je u kuk i kasnije tog dana je preminuo, dok se njegov prijatelj oporavio. Prema tvrdnjama našeg sagovornika, policija ima dokaze iz kojeg i čijeg je automobila pucano, ko je upravljao vozilom i ko se sve nalazio u njemu.

Kako saznajemo, ceo događaj nije trebalo da se završi ubistvom, već su počinioci hteli samo da ranjavanjem zaplaše pripadnike "Zabranjenih”, kao nastavak njihovih višemesečnih obračuna. Zbog toga su im, kaže naš sagovornik, pucali u noge.

(old_image)

Ivan Perović je usled teške povrede preminuo, na šta pripadnici "Alkatraza" nisu računali, jer da jesu, verovatno bi došli iznajmljenim automobilom. Čim su saznali da je povređeni preminuo, u panici su se svi razbežali i trenutno se ne nalaze na adresama koje su za sada poznate policiji, ali informacije ukazuju i na to da nisu izašli iz zemlje – tvrdi naš sagovornik.

Karakteristično za ovaj slučaj je i to da inspektori koji rade na rasvetljavanju ovog slučaja, u pokušaju da nešto saznaju u redovima ove dve navijačke grupe, nailaze na zid ćutnja uz ponavljanje obostrane parole "to je naša stvar”.

Preminuli Ivan Perović, dok je bio u svesnom stanju nije hteo da kaže ko su napadači, kao ni njegov drug, Đorđe S. koji je prilikom napada povređen. Obojica su ponavljali "to je naša stvar", iako je Perović, dok je bio svestan, telefonom zvao jednog od navijača iz njegovih redova i obavestio ga o svemu – kaže sagovornik blizak istrazi.

Tužilaštvo je ovo krivično delo posle obavljenog uviđaja okarakterisalo kao teška povreda opasna po život, jer je Ivan Perović u trenutku uviđaja bio svestan i komunikativan. Ova kvalifikacija bi, po logici stvari, trebalo da se promeni u krivično delo ubistva.

Izvor: politika.rs

Pogledajte još