Od 1. jula letnje radno vreme Etnografskog muzeja

U susret letnjim danima, od danas Etnografski muzej uvodi dvokrtano radno vreme, kako bi se što bolje prilagodili vremenskim uslovima, letnjoj turističkoj sezoni, školskom raspustu i godišnjim odmorima.

Tokom prepodneva i podneva u periodu od 9 do 13 časova, vrata muzeja biće širom otvorena za sve, a posebno za naše najstarije i najmlađe sugrađane.

Tokom popodneva i u večernjim satima od 18 do 22 časa, pozivamo tinejdžere, mlade, turisti i goste našeg grada kao i svi koji žele kvalitetno i zabavno da provedu vreme da posete naš muzej.

Za sve posetioce muzeja nudimo izložbe Mač, Čitanje boja kao i Narodnu kulturu Srba u 19. i 20. veku. Kako letnji režim počinje danas mi smo vam već spremili nešto zanimljivo.

U 20 časova danas imaćete priliku da vas sam autor provede kroz izložbu Mač koje će biti organizovano i 8. jula u isto vreme. Za one koji žele da se upoznaju pobliže sa osnovnim tehnikama mačevanja, osobinama i mehanikama delovanja 4. jula za odrasle biće održana radionica o rapiru.

Za najmlađe posetioce Etnografski muzej će u toku leta organizovati nešto posebno. Oni će se imati priliku da se oprobaju u izvlačenju mača iz kamena.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još