U ČAST SLAVNE PEVAČICE: Gelzenkirhen "promenio ime" zbog Tejlor Svift (VIDEO)

Američka pevačica Tejlor Svift nastavlja turneju po Evropi. Od 17. do 19. jula održaće tri koncerta u nemačkom gradu Gelzenkirhenu, pa su vlasti tog grada odlučile da prihvate savet obožavalaca popularne pevačice i privremeno "promene" ime grada.

Gradske vlasti Gelzenkirhena objavile su na zvaničnom profilu na Instagramu da će taj grad "privremeno biti preimenovan u Sviftkirhen", u čast popularne američke pevačice Tejlor Svift koja će od 17. do 19. jula održati tri koncerta u tom gradu.

Tabla sa "novim nazivom" postavljena je u centru grada, a inicijativu je pokrenula Alešani Vesthof, obožavateljka Tejlor Svift.

U Gelzenkirhenu su na Evropskom prvenstvu u fudbalu odigrane četiri utakmice, a jedna od njih je bila i utakmica grupne faze između Srbije i Engleske.

Sada je pred gradom u kojem živi oko 260.000 stanovnika novi izazov, pošto se očekuje veliki broj ljudi koji će prisustvovati na tri koncerta Tejlor Svift.

Osim u Gelzenkirhenu, američka pevačica će u Nemačkoj pevati i pred publikom u Hamburgu i Minhenu.

Tejlor Svift je evropski deo turneje započela sa tri koncerta u prestonici Švedske, Stokholmu, koji je na zvaničnim društvenim mrežama grada takođe promenio ime u "Sviftholm".

Izvor: RTS
Foto: stadtgelsenkirchen/Instagram

Pogledajte još