ONA MI JE VIŠE OD PRIJATELJA: Jovana Pajić iskreno o odnosu sa Marijom Šerifović i spekulacijama da su u ljubavnoj vezi

Niko nije očekivao da će pevačica Jovana Pajić, koja se početkom leta pesmom "Ludilo moje" na velika vrata vratila na muzičku scenu, "ubosti" najveći letnji hit, ako se u obzir uzme njena dugogodišnja diskografska pauza.

I sama Jovana ističe da nije mogla ni da sanja ovakav uspeh nove pesme, a sada se u intrvjuu za domaće medije osvrnula na brojne aktuelnosti, planove, ali i priče koje kruže o njoj nakon razvoda od Aleksandra Cvetkovića, poznatijeg kao Sale Tropiko.

Priznala je oko čega se savetuje sa bivšim mužem, u čemu joj pomažu ćerke, ali i koliko joj smetaju glasine o emotivnoj romansi sa Marijom Šerifović.

Prošlo je 20 godina otkako si se pojavila na muzičkoj sceni, da li imaš utisak da tvoja karijera toliko traje?

- Ja se toliko trudim da zaboravim to, ali me svakodnevno neko to isto pita i nikako mi ne dozvoljava da zaboravim. Dvadeset godina je ipak period koji mi onako... udari jedan šamar realnosti, da kažem. Moram biti objektivna, nisam ja sveopšte prisutna tih 20 godina, ali je prošlo 20 godina otkako sam se pojavila u takmičenju "Zvezde Granda" i napravila svoje prve muzičke korake.

Šta je drugačije danas u odnosu na tu 2005. godinu?

- Sve je drugačije i moramo se nekako, ne mogu da kažem prikloniti, ali moramo razumeti sve ono što je drugačije u odnosu na tada. Ja ovo ne doživljavam kao nastavak, meni je ovo jedan novi početak i zanimljivo mi je da ispočetka učim kako to funkcioniše.

Mnogi se čude kada čuju da si već 20 godina na sceni, a vide kako izgledaš. Šta je zaslužno za dobar izgled, da li ti možda sloboda prija?

- Mislim da samo možda lepo starim, to mi ide u prilog. Neko jednostavno nema te sreće da sazreva na lep način i ne može bez nekih pomoći, estetskih zahvata i slično. Ja se još uvek švercujem na tom duhu. Mislim da tog trenutka kada ubijemo to dete u sebi, sada i počinjemo da starimo. Neozbiljnost ne podrazumeva nezrelost, nego jednostavno moj pristup životu je uvek optimističan. Trudim se da ne dozvolim da me bilo šta mrači i zrači, tako da mislim da je to prirodni recept za produžetak mladalačkog izgleda, to stanje duha.

Izdala si pesmu "Ludilo moje", postala je najveći letnji hit, a i sama si istakla da si uživala u procesu rada. Zašto je publika toliko dugo čekala na tvoj povratak na scenu?

- Nije to sad kao ja stojim u miru, sedim i čekam od dosade. Prosto, dešava se život u međuvremenu i postoje drugačiji prioriteti. Nekad nisam bila u stanju da uopšte stvaram nešto, da se dajem u tom smislu. Imala sam potpuno drugačiji set-ap i nisam razmišljala u tom pravcu, nije bilo vreme za to. Ako već pričamo unazad, ne želim da ulazim u razloge zašto je to tako. Ali život je takav ispao, da ja danas tačno znam šta hoću, šta neću, dostigla sam taj nivo zrelosti, samopouzdanja i jasnog cilja šta želim, a šta ne želim, učeći na greškama unazad. Možda da mi se to dešavalo ranijih godina ne bih umela da prepoznam i budem svesna svega toga. Mislim da je ta pauza radila za mene, nije bila kontra-produktivna.

Čiji sud ti najviše znači pri odabiru pesama?

- Nekad je to nezahvalno, svako ima svoje mišljenje i onda te na kraju zbuni jer se ničije ne poklapa i na kraju se pitaš zašto si uopšte pitala. Tuđe mišljenje zna da ti stvori nesigurnost, ali opet, najviše volim da pričam sa ljudima iz posla, to su moji prijatelji... jedna od njih je Marija Šerifović, Danijel Pavlović njen brat, Bane Opačić, pa na kraju krajeva i moj bivši suprug (Sale Tropiko), volim da čujem njihovo mišljenje jer imaju neko drugo stanovište, a što se tiče te iskrenosti mislim da su deca nepogrešiva. Kada je pesma gotova, volim njima da pustim jer ne znaju da lažu, a i budu najkritičnija ako nešto ne valja. U ovom slučaju su obe podržale pesmu i kada sam njihov test položila ja sam znala da je to - to.

Imala si pokušaj saradnje sa Ministarkama, bila si pevačica tog sastava u jednom periodu... Šta se dogodilo?

- Dogodila se korona koja nas je zadesila u formiranju novih Ministarki. Mislim da sam zaista brzo ušla u Ministarke nakon njihovog završetka saradnje sa Editom i da sam nekako upala, da kažem žargonski, kao u loš razvod. Među njima se tada ništa nije iskristalisalo i nije se napravio jasan plan šta bi oni sa mnom, u kom pravcu bi ta karijera trebalo da ide, kakve bi pesme trebalo da budu... Sve je bilo štap i kanap, i kako je nastalo, tako se i završilo, nekako nestabilno. Korona se dogodila, život je stao, dve godine smo bili neupotrebljivi u smislu promocije i pevanja, osim privatnih varijanti. Razvod mi se dogodio posle korone, ne tada.

Da li su te iznenadile glasine o vezi sa Marijom Šerifović i kako vas dve komentarišete te priče?

- Pa nije to od juče, to traje i bilo je raznoraznih faza... U početku mi je to smetalo, kasnije smo od toga pravile šale. Ona i ja to okrenemo na zezanje, šta da radimo. Ja se sa njom družim 15 godina i volim da ponovim i ponavljaću, nikada to nije nikome padalo na pamet zadnjih petnaest godina, tek kada sam se ja razvela to je postala tema... Verovatno kada se žena razvede otvorena je za razne spekulacije i komentare, nema zaštitu i nema ko da stane iza nje, pa hajde da joj zalepimo i ovo i ono. Protiv toga se ne treba boriti, ja bih bila nenormalna kada bih se ograđivala od toga, ona je meni više od prijatelja u životu. Ignorišem takve stvari, ponašamo se normalno kao i do sada i nikada neću da se ograđujem od takvih stvari. Nek misli ko šta hoće, nek priča ko šta hoće, ima pravo.

Marija ti je verovatno značila i u periodu razvoda. Koliko je jednoj ženi u Srbiji potrebno da se oporavi od toga?

- Jako mnogo je potrebno. Volim to da ističem jer želim da ukažem ljudima koji imaju u svom bliskom okruženju bilo koga ko je u tom procesu razvoda... da li je to prijateljica, ćerka, sestra, bilo ko, mnogo je važna ta podrška zato što ljudi od straha, od slabosti, od sramote se ne obraćaju nikome. Ne usuđuju se, ali zato su prijatelji ti, iako im se niko ne obrati za pomoć, to bi trebalo sami da vide i osete. Nismo svi isti, nekome je lakše da priča o tome, da skine tu muku barem govoreći o tome. Ja nisam taj tip, privatne stvari uvek držim za sebe, ali moji prijatelji uvek to umeju da prepoznaju i dobro znaju kad treba da me puste da napravim tu distancu i dođem sebi. Mislim da je užasno važno da budemo svesni kroz šta naši najbliži prolaze, da ne ignorišemo to, već i kad ne traže pomoć od nas da im se nađemo u životu.

Kada izlazi nova pesma?

- Evo sad promovišemo "Ludilo moje"... Juče izađe pesma, svi već pitaju "kad će nova pesma"... Izaći će u oktobru, eto, nije pogrešno pitanje.

Izvor: Una.rs
Foto: jovana___pajic/Instagram

Pogledajte još