NE PADA MI NA PAMET DA GUTAM SUZE: Jelena Rozga progovorila o ljubavnom životu i novom izabraniku

Jedna od najpopularnijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije Jelena Rozga, nedanvo je objavila pesmu "Lavica" i mnoge dame su se odmah pronašle u stihovima. Na pitanje kako se ona oseća kao lavica, Jelena kaže:

- Sve češće to čujem i jako sam sretna zbog toga. Najlepše je videti da se publika prepoznaje u onom što pevate, a kao lavica se osećam uvek, to nije nešto što dođe u trenucima kad je potrebno biti ponosan i hrabar, mislim da je tu reč o kombinaciji karaktera i svesne odluke da ćeš tako prolaziti kroz život.

Kažete u pesmi "I nežna i jaka", reklo bi se da vas ovaj deo najbolje opisuje. Kada vas tuge, vetrovi iskušenja lome, kako se onda borite?

- Nežna i jaka su reči koje se savršeno nadopunjuju. Kad dune jak vetar često tvrda stabla stradaju pre od nežnih, tankih. Upravo u nežnosti i prema sebi i prema drugima pronalazim snagu za borbu protiv svih vetrova, ona mi je i kormilo i kao sidro u svim životnim olujama kroz koje svaki čovek neminovno prolazi. To je moj način.

Rekli ste u jednom intervjuu da ne biste uradili mnoge stvari zbog majke. Da li ste se uvek plašili šta će vam roditelji reći?

- Znate kako kažu, ne brinite što vas deca ne slušaju, brinite što vas gledaju, a ja sam u svojim roditeljima uvek imala savršen uzor. Moji su roditelji pošteni, radni i plemeniti ljudi i dovoljno je bilo voditi se njihovim primerom. Nikada ih se nisam bojala, ali sam uvek pazila da ih učinim ponosnima.

Kažete da ste srećni u ljubavi i da imate partnera. Da li je ljubomoran što vam kao jednoj od najzgodnijih Hrvatica mnogi momci prilaze?

- Duboko verujem da je poverenje temelj svakog kvalitetnog odnosa pa tako i onog ljubavnog. Ljubomora može biti tek jedan začin koji valja pametno dozirati kako odnos ne bi postao gorak.

Da li i koji su to momenti koji znaju Jelenu da dovedu do suza? Da li se tada kontolišete?

- Ne pada mi na pamet da gutam suze, ali ni plakati nad prolivenim mlekom. Verujem da suze čiste dušu. Ipak, nikada se u njima ne teba utapati.

Psihoterapija je čistilište duše. Da li idete?

- Slažem se s time što ste rekli. I mislim da je psihoterapija neizmerno važna. Imam sreću da sam okružena pametnim, nežnim i dobrim ljudima koji su uvek tu za mene u teškim trenucima, baš kao i ja za njih, pa nam i dugi razgovori ponekad dođu kao svojevrsna psihoterapija.

Neko ste ko pleni dobrotom, harizmom, pozitivnim stavovima. Da li ponekad pomilite da ste previše dobri da vas je to koštalo u životu?

- Je li me koštalo? Jest. Da li se isplatilo? I te kako.

Nezamislivo izgleda da se vi iznervirate i vičete. Da li se dešava to?

- A, dešava se. Ja sam ipak jedna temperamentna Dalmatinka, a i veliki kontol frik, tako da ponekad kad stvari ne razvijaju onako kako sam zamislila bude malo napeto. Ali ne traje to dugo, brzo se vraćam u svoju ravnotežu.

Da li ste sanjar? Da li maštate?

- Zauvek. Veliki sam sanjar i ljubomorno čuvam taj dečji deo u sebi. Nekad to nosi i razočaranja, ali ja se svejedno ne dam.

Krajem decembra očekuju nas tri koncerta u Sava Centru. Publika vas u Srbiji voli. Šta im pripremate?

- Sava Centar je dvorana na čijoj su pozornici nastupali najveći svetski umetnici i iako sam pred Beograđane stala i u grandioznoj Štark Areni ovo je ipak jedno posebno rekla bih prestižno mesto i neizmerno sam sretna što ću opet dobiti priliku da pevam u toj dvorani posebne energije, koja je nedavno i obnovljena. Čujem od svog organizatora Skymusica da je treći koncert isto skoro pa rasprodat i stvarno se radujem i jedva čekam te nastupe. Detalje o programu ne mogu da otkrivam, ali mogu da obećam da će to biti jedno posebno veče.

Kažete da ste i dalje tremaroš? Da li je to više odgovornost nego trema?

- I odgovornost i poštovanje prema publici i poslu koji volim najviše na svetu. Veliki sam perfekcionista i uvek se bojim da nešto ne krene po zlu, a pogotovo nešto na šta ne mogu da utičem. Sva sreća pa ta trema brzo prođe ali mislim da sam bolja po tom pitanju u poslednje vreme, ali mi je ona svakako i znak da mi je strašno stalo da sve bude savršeno, dobro je dok ima treme.

Izvor: Blic.rs
Foto: rozgajelenaofficial/Instagram

Pogledajte još