OTVOREN FESTIVAL "TASTE OF PLANET": Predstavljena nacionalna kuhinja Pakistana

Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ održava se u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 24.10. do 03.11.

Festival organizuje kompanija Color Media Communications Publishing uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i TC Promenada.

Tokom 11 festivalskih dana, imaćemo čast da ugostimo ambasadore, predstavnike ambasada i nacionalnih saveta koji će nam predstaviti raznovrsne ukuse svoje nacionalne kuhinju kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućicama posetioci će imati priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, kao i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

Festival je otvoren predstavljanjem nacionalne kuhinje Islamske Republike Pakistan.

Ovom prilikom NJ.E. gospodin Ali Haider Altaf, ambasador Islamske Republike izrazio je i veliko zadovoljstvo zbog učešća na ovogodišnjem festivalu, te istakao da su jela pakistanske kuhinje raznovrsna i egzotična kao i njena etnička i kulturna raznolikost.

Kuvari ambasade ovom prilikom pripremili su nacionalno jelo chicken i vege pakoras - tradicionalni specijalitet Nacionalne kuhinje Republike Pakistan, te su posetioci festivala imali priliku da uživaju u ovim egzotičnim ukusima nekarakterističnim za naše prostore.

U petak, 25.10, na festivalu Taste of Planet predstaviće se nacionalne kuhinje čak dve zemlje, Republika Koreja u 15.00h i Kipar u 17.00h.

Pozivamo posetioce da nam se pridruže na platou ispred TC Promenada.

Galerija:

Pogledajte još