MTV noć

Ko je kralj? A ko "transformer"?
Koga sluša "Kung fu panda"?
Kakav savet je dobila gospođa Kruz od seks kolumnistkinje?
Koliko lateksa imaju na sebi "mačkice"?
A gde ima dima, ima i...

Studiji “Universal“ gore, a MTV deli filmske nagrade... Tog 1. juna u Los Anđelesu su se češljali svi! Treba biti u najboljem izdanju za kamere MTV-ja. A, šou... naravno, šou mora da ide, pa makar bio i par stotina metara dalje od požara ugašenog istog dana.

Srećom, u požaru izazvanom eksplozijom neutvrđenog porekla nema nastradalih. Osim seta novog filma Klinta Istvuda "The Changeling", nekoliko lokacija serije "Ghost Whisperer", kao i izložbe "King Kong".

Obnoviće “Universal” sve to bez problema. Obrnu oni za sat vremena vrednost godišnjih plata deset povređenih vatrogasaca, koji su se satima borili protiv požara velikih razmera.

Mada, koliko god ove činjenice bila tačne, nije lako ostati ravnodušan na pomisao da je uništena jedna od lokacija filma "Povratak u budućnost" i bogata video-biblioteka (srećom, negativi filmova su sačuvani). Šteta!

I šou je počeo…

Ah, s… happens! – pomislio je barem neko (ako ne i svi) iz organizacije MTV Movie Awards. I šou je počeo!

"Dimni efekti" iz komšiluka nisu smetali holivudskim zvezdama da zasijaju na tepihu 17. dodele MTV-jevih filmskih nagrada. Ali, ovo nije bio tek još jedan crveni tepih. Kada MTV pravi žurku, onda se sve “transformiše” u zlato!

Ko god je rekao da je zlatno novo crveno bio je ozbiljno poremećen! – verovatno ne bi rekla Legally-Blonde cica (Pravna plavuša) da je prošetala zlatnim tepihom pored snažnog zagrljaja Vila Smita i Stene (Dvejn “The Rock” Džonson). Ili možda bi?!

Zlatni tepih je “preživeo” crne stileto-cipele vrlo elegantne glumice En Hetavej, ali i roze korset-haljinicu zvezde “Transformersa” (Transformers) Megan Foks, bele čizmice Sare Džesike Parker, ljubičasto “skoro-pa-ništa” Lindzi Lohan, “crno-belu” Paris Hilton i… devojku kojoj ništa od toga ne treba, jer je kul i u kariranim patikama – Elen Pejdž iz filma “Džuno” (Juno).

Pitanja i odgovori

Gore su pitanja, a odgovore smo našli iza scene jedine dodele filmskih nagrada kod koje je neformalnost poželjna i… uvežbana!

Kako smo krenuli od odgovora na “dim”, nastavljamo putem “od trnja do zvezda”, tj. “kraljeva”.

Pitanje lateksa moguće je postaviti samo kada se po lavirintu hodnika ispod Gibson amfiteatra – gde se održavala ovogodišnja dodela MTV-jevih filmskih nagrada – šetaju članice grupe “Pussycat Dolls”. Te večeri predstavile su svoj najnoviji singl - “When I Grow Up”.

Dok se uvek-nasmejani-Tom-Kruz rukovao s “mačkicama”, gospođa Kruz (Kejti Holms) ćaskala je sa Sarom Džesikom Parker. Kakve savete joj je dala seks kolumnistkinja, koja se od skoro preselila na veliki ekran ("Seks i grad")?! Kada bi bekstejdž progovorio… odmah bismo zapušili uši!

I tu se ne završava “prisluškivanje”, koje je inače radio sam MTV i posle sve (ukratko i probrano) objavio na svom sajtu. Džek Blek, odnedavno glas "Kung fu pande" (Kung Fu Panda), se izuzetno interesovao da li televizor iza scene ima mogućnost odloženog emitovanja (TiVo), jer ga je zanimao nastup brit-pop benda “Coldplay”.

Ovde bismo već otpušili uši, jer su “Coldplay” na dodeli famoznih zlatnih kesica kokica predstavili svoj prvi singl - “Violet Hill” s novog albuma “Viva La Vida”, najavljenog za 17. juni.

Poslednja dva gorenavedena pitanja imaju jedan odgovor i za to nam uopšte nije potreban MTV-jev uvid u dešavanja iza scene. Robert Dauni Džunior je bio kralj-svega-kul na ovogodišnjim MTV-jevim filmskim nagradama! A i inače je… Zašto je “transformer” i, da podvučemo, nadajmo se, uspešan – zna se…

Kokice od zlata

(old_image)I ove godine voditelj dodele MTV-jevih filmskih nagrada bio je komičar Majk Majers, a među prezenterima našli su se Vil Smit, Šarliz Teron, Džejson Bejtman, Tom Kruz, Džejms Franko, Set Rougen…

Odmah da pređemo na stvar - svi koji smo preko Interneta glasali za “Kul momke” (Superbad) ili eventualno za “Džuno” i bili uvereni da se tu krije nagrada za najbolji film, opasno smo se prevarili. Najveći deo publike izabrao je film “Transformersi”, što je ipak bolje nego da je MTV-jeva kesica kokica otišla nekom od sledećih “filmskih minusa”: “Nacionalno blago: Knjiga tajni” (National Treasure: Book of Secrets), “Pirati s Kariba: Na kraju sveta” (Pirates of the Caribbean: At World's End) i “Ja sam legenda” (I Am Legend).

Džoni Dep je stidljivo primio čak dve nagrade: za najboljeg zlikovca i najboljeg komičara. Nezvanično bi mogao da dobije i nagradu za “Najboljeg izazivača vriska publike”.

Najpravednije dodeljena nagrada je sigurno ona za najbolju glumicu, koja je pripala Elen Pejdž za ulogu trudne tinejdžerke Džuno.

Nagrađen je i komičar Adam Sendler, kome je Tom Kruz uručio “Generation Award”, što je otprilike MTV-jeva nagrada za životno delo.

Najbolji glumac po mišljenju fanova MTV-ja je Vil Smit, najbolji poljubac je razmenjen u filmu “Uhvati ritam 2” (Step Up 2 the Streets), otkrićem je proglašen Zek Efron iz mjuzikla “Lak za kosu” (Hairspray), dok se najboljom tučom može pohvaliti film “Never Back Down”.

Za najbolji letnji film do sada proglašen je “Iron Man”. Nagradu je primio pomalo zbunjeni Robert Dauni Džunior, kome, izgleda, nije previše prijala šala sa džointom kojom su ga prezenteri Rougen i Franko najavili.

Priznajemo, omašili smo u svim kategorijama, osim kada su glumica, zlikovac i letnji hit u pitanju. Hvala lepo, vrlo smo ponosni na to!

Dim od požara, ali i “dim” sa zlatnog tepiha se razišao…

Katarina Milovanović

Pogledajte još