Magija Violine

Najdžel Kenedi, romantik sa jež frizurom, asimetričnim sakoom i magičnom violinom , osvojio je po šesti put srca beogradske publike. Snažan i energičan, duhovit i opušten nastup, uz po neko "cool man", raznežili su i stavili osmehe na lica prisutnih u Sava Centru.
Na programu su bile, kako Najdžel kaže, kompozicije "iz ličnog života i od srca" poljskih romantičara s početka 20. veka - Mlinarskog i Karloviča, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTB i  dirigenta Jaceka Kaspiška. Na koncertu je bilo mesta i za pivo, neizbežan fudbal (Najdžel je vatreni navijač FK "Aston Vila") i dosta iznenađenja. Na koncertu koji je trajao više od dva sata, Najdžel je, uz pratnju violinistkinje Katarine Milenković, izveo nekoliko  Dvoržakovih minijatura, a bilo je mesta i za Šopena, i na kraju za "Čardaš" u Najdželovoj obradi. Najdžel Kenedi je svirao na  Gvarnerijusovoj violini iz 1735. godine.  
Ovo nije poslednji Najdželov koncert u Srbiji - violinista velikog srca nastupiće i u Nišu na koncetu pod nazivom "Nigel for Angels". Prihod sa ovog koncerta namenjen je obnovi porodilišta u Nišu.
Najdžel je jedan od retkih muzičara koji je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda. Njegov snimak Vivaldijevih "Godišnjih doba", najprodavanije je izdanje svih vremena iz oblasti klasične muzike -prodat je u više od dva miliona primeraka. 

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.