Dan grčke mode

Modna agencija "Fabrika" organizovala je tradicionalni humanitarni modni događaj, "Belgrade Fashion night", u saradnji s Ambasadom Grčke. Prikupljena sredstva namenjena su obnovi dnevne bolnice Kliničko-bolničkog centra Zemun.

U raskošnoj rezidenciji grčkog ambasadora Hristosa Panagopulosa nije baš sve teklo po prvobitnom planu, jer je kiša pokvarila hepening koji je trebalo da se odigra u prostranoj zelenoj bašti. Brzim reagovanjem domaćina, sve prostorije vile bile su otvorene za goste, a revija je održana na donjem nivou.

Najnoviju kolekciju predstavio je jedan od vodećih grčkih kreatora Angelos Bratis, koji je prve kreacije realizovao u ateljeu svoje majke. Pojavljivao se na Nedelji visoke mode u Parizu i Rimu. Od proleća 2005. godine radi kao gostujući profesor Akademije za kostim i modu na Evropskom institutu za dizajn u Rimu. Pored svega, aranžira i izlog i vrt Muzeja pariske mode.

Njegove haljine su unikatne i za specijalne prilike, rađene od najfinijih materijala, poput svile, satena, pliša i tila. Celokupna predstavljena kolekcija je u crnoj boji, a pojedine haljine oivičene su zlatnom trakom. Aktuelni su i kockasti, ovalni, čamac i V izrezi, a akcenat je stavio na gola leđa, koja ženi daju prefinjen, elegantan i seksepilan izgled.

Pevajući grčku verziju “Ora”, Jelena Tomašević zasenila je sve prisutne, među kojima su bili Verica Rakočević, Marija Šerifović, Tijana Dapčević, Ksenija Mijatović, Radmila Hrustanović, Sanja Papić, Cile Marinković sa suprugom, Danica Drašković...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još