Pomoć vatrogascima na jugu Srbije

0

Vatrogascima iz Pčinjskog okruga koji se 23 dana bore sa požarima u okolini Surdulice, Bosilegrada i Vranjske Banje, od subote pomažu kolege iz drugih gradova Srbije, izjavio je komandir Vatrogasnog bataljona u Vranju Vedran Tašković.

Tašković je agenciji Beta rekao da je u opštini Surdulica na terenu 29 vatrogasaca sa šest vozila iz Leskovca, Preševa, Bujanovca, Vladičinog Hana i Surdulice koji gase nekoliko požara koji plamte u vatrenoj liniji dugoj 13 kilometara.

“Požara ima na više lokacija na skoro celoj teritoriji opštine Surdulica. Neki požari su izbili u subotu ujutru, a neki su se proširili od onih koje smo već gasili”
, kazao je Tašković.

Prema njegovim rečima, vatrogasci se nalaze na terenu i u opštinama Bosilegrad, Trgovište i Vranjska Banja gde se na oko šest kilometara vatrene linije koja se u dva pravca širi kod Krive Feje i Besne Kobile, bori 13 vatrogasnih vozila iz Vranja, Kragujevca, Niša i Prokuplja.

“Linije ovog požara zahvatile su opštine Bosilegrad, Trgovište i spustile su se prema Vranjskoj Banji i brani Prvonek. Jedna linija vatre dužine od oko dva kilometra ugrožava naseljeno mesto Musulj u opštini Bosilegrad, a druga znatno duža ide prema brani i na tom delu pokušavamo da presečemo vatru”
, kazao je Tašković.

SURDULICA, 3. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.