"Trigger" promovisao prvenac

Beogradsko-pančevački bend "Trigger" sinoć je u Living rumu SKC-a održao dugoočekivanu promociju debi albuma "Ljubav", koji je nedavno objavio PGP RTS. Ponosni vlasnici titule otkrića godine na TV Metropolis i ovog puta su pokazali da medijska pažnja koja im je posvećena ima apsolutno pokriće u svemu što oni nude.

"Open act" ulogu je imao beogradski alternativni bend "Shaft". Zagrevanje - sasvim solidno pred "okidač", povučen tridesetak minuta pre ponoći. Zagrmela je prvo "Igračka", uvodna pesma s albuma, nekoliko minuta kasnije zalajao je "Dobar pas". Niz pesama s prvenca filovan je s nekoliko velikih hitova, koji su u "Trigger" verziji dobili sasvim novu boju i nikako se ne mogu tretirati kao zbrda-zdola spremljeni kaveri čisto radi produženja svirke.

Na prve taktove Blekove pesme "Everything’s Coming Up, Roses" verovatno svaki prosečan slušalac radija stariji od 20 godina odmah menja stanicu, jer ju je čuo nebrojeno puta, ali Trigger nudi "džitra" viđenje ovog hita, i od dosade nema ni "d". Poigravanje s "Nirvanom" – takođe maestralno, "Stairway To Heaven" i, za kraj, "Another Brick In the Wall" – dostojni renomea ovih neprolaznih pesama.

"Trigger" su se već naslušali pohvala za zvuk, produkciju, omot albuma, glas Milene Branković... Ono što je sinoć ostavilo najupečatljiviji utisak jeste njeno savršeno scensko ponašanje, način na koji iznese pesme. Ona nema samo glas, nije puki interpretator. Stav, energija, svaki pokret na svom mestu... Milena svom moćnom vokalu dodaje sve ostale "začine" koji ističu njene pevačke sposobnosti na najbolji način.

"Trigger" i dalje korača stazom uspeha, a to može da se kaže i za Living rum. Doskora prostor bez daška vazduha, sada klimatizovan, posetiocima pruža mogućnost da nesmetano uživaju u živim svirkama koje su, desno čim uđete u SKC, sve brojnije i kvalitetnije.

Tekst: Milan Ćunković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još