Modeli među kuglama

Četiri mlada kreatora odlučila da se predstave na malo neobičniji način. Među kuglama. Kolekcija za tekuće leto, koju odlikuju raznoliki stilovi, šarenilo boja, lagani materijali , prikazana je na nedavno održanoj Nedelji mode u Beogradu, pa je ovo bilo malo podsećanje.

Jovana Marković, koja se vodi rečenicom poznatog psihologa Timotija Lirija «Uključi se, priključi se, izađi iz kolotečine», prikazala je najautentičniju kolekciju pod nazivom «Pick Rock». Jovana je i dobitnica nagrade za najboljeg mladog dizajnera, a da joj je moda prodrla duboko u pore pokazala je ovom atraktivnom kolekcijom koja je mešavina stilova 80-tih i 60-tih godina. Ona predlaže upadljive jarke i moderne boje koje će svaku damu učiniti dinamičnijom i veselijom. Zastupljeni su i nezaobilazni crni i beli tonovi. Njeni modeli od svile i kože, sa dosta ručnog rada i upečatljivih detalja, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Otkrila nam je da je po prvi put radila sa štampom. Duge suknje trapezastog oblika sa elementima rokenrola i štampane pamučne majice inspirisane pokerom jedinstvene su i originalne. Kožne jakne i kaiševi upotpuniće stil, kao i hipi fazon koji se, po svemu sudeći, vraća na modnu scenu i to - na velika vrata.

Dejana Ivanišević predstavila se kolekcijom koja se sastoji iz deset unikatnih modela namenjenih ženi s jasnim stavom. Haljine su elegantne, u bež, senf, kajsija boji, upotpunjene čipkanim rukavicama i mrežastim rajfovima.

Dijana Krstić je prikazala svojih pet modela. To su svečane haljine, originalnih krojeva, od svile, nežnih boja bež i zlatne.

Ivana Vujčić i Predrag Đuknić predstavili su prave letnje lepršave haljine za predstojeće tople dane i lude žurke na egzotičnim plažama. Vesele boje, lagani materijali, šljašteći detalji, perle, čipka, peruške .... samo su deo ovog mini događaja kome smo prisustvovali.

Pokazali su kako uspešna revija može da prođe i bez VIP zvanica - uz podršku drugara s treće godine Više tekstilne tehničke škole. S obzirom da su još uvek mladi i ne tako popularni u svojoj profesiji da bi imali mogućnosti za prodajni prostor, oni ne gube nadu i svi u glas poručuju, da njihove vreme tek dolazi. Modeli koje smo imali prilike da vidimo, a reč je o unikatima, mogu da se kupe u, kako su nam otkrili, njihovim malim «šou rumovima», tj. njihovim stanovima.

Ono što je najbitnije jeste da kolekcije nose njihov lični pečat, ali prate svetske trendove i zato i dobijaju pozitivne kritike. Šta reći. Svaka čast.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još