Primal Scream

Iako se možda najviše očekivalo od hedlajnera Pola Velera, vrlo je verovatno da se vrhunac druge večeri festivala desio kada je na binu, u ponoć, izašao bend "Primal Scream". 

Bije ih glas da odlično sviraju, da su sjajni na bini, da imaju neverovatnu energiju, da ne mogu da vas ostave ravnodušnim... Taj glas je na Mejn stejdž doveo mnogo više publike nego na bilo koji koncert pre njihovog na ovom EXIT-u. 

Ako ste kojim slučajem propustili da ih slušate poslednjih 26 godina, koliko postoje, posle ovog koncerta neće vam se više desiti takva greška! Jer, ono što oni nude na živim nastupima, ne može baš mnogo bendova u svetu. Oni vas samo jednom podignu, na samom početku... Spuštanje je moguće tek kada se koncert završi, ili čak mnogo nakon toga...
 
Bez pardona su izašli na binu i podigli atmosferu do usijanja već u prvim minutima svirke! - Great to be here! - uzviknuo je Bobi Gilespi, koji pojavom zauzima binu i odlično vodi bend. Pevač neobičnog izgleda, prodornog glasa i odličnog osećaja za binu i publiku. 

Počeli su sa "Excelerator", bez pauze prešli na "Dolls", zatim i "Miss Lucifer"... 

Još jednom su ponovili da im je drago što su u Srbiji, pa odsvirali novi singl - "Can’t Go Back". 

Opšte oduševljenje nastalo je u publici kada su krenuli taktovi "Jailbird". Nakon toga, opet su svi skakali uz "Beautiful Future", a čuli smo i "Loosing More"... 

I još mnogo toga... 

Bilo bi suvišno opisivati svaki trenutak, a ovakvu atmosferu i ne možete opisati na mnogo načina... Dovoljno je reći samo – fenomenalno! 

Fotografije možete pogledati ovde.

Tekst: Ljiljana Zdravković 
Foto: Marko Risović

Pogledajte još