Restoran "Gaetano Piccolo"

Kada vas iscrpe letnje vreline ili se umorite od kupovine, osveženje vas čeka u tržnom centru "Zira" i restoranu "Gaetano Piccolo". To je pravo mesto za ljude koji su stalno u pokretu, a ipak nije fast fud varijanta. Uz dobru hranu, ovde ćete imati trenutak odmora koji će usporiti vreme i omogućiti vam pauzu za uživanje.

Nasmejano osoblje, odeveno u vedre boje, uneće vam malo letnje svežine, kao i ambijent restorana, veseo i nekako optimističan. Na sada aktuelnom letnjem meniju prepoznatljive su paste, salate, glavna jela i laki deserti, naizgled jednostavni, a u stvari glamurozni poput ručkova za neke posebne prilike.

Šef kuhinje ovog restorana Gaetano Zgroi važi za najboljeg kuvara na Mediteranu, zbog čega i nosi titulu “Mio Mediterano”. U njegovom kulinarskom umeću nekoliko godina uživali su posetioci i gosti prestižnog hotela "Hajat", a bogato iskustvo sticao je dugogodišnjim radom u gotovo svim zemljama u Evropi, Izraelu, Turskoj, Mauricijusu, Južnoj Africi… Za nas je specijalitete pripremao njegov mladi učenik, i to egzotičnu salatu mocarela kapreze i tortilju sa biftekom - Italian Wrabs.

Salata je lagana i priprema se od mocarele, kuvanog paradajza bez ljuske, rukole, pesto sosa, gde idu bosliljak, beli luk, maslinovo ulje i pinjoli. Naravno, tu su začini koji ukus ove salate čine potpunim. Sam izgled jela uliva osećaj opuštenosti i slobode, ostavljajući utisak da se nalazite na odmoru u prijatnoj morskoj laguni, rasterećeni od obaveza. Ukus maslinovog ulja obojiće stečeni utisak živopisnošću Mediterana. Za piće, kao i što se očekuje, preporučuju "vitaminsku bombu", koja se pravi od svežeg voća - pomorandže, grejpa i kupine, sa drobljenim ledom.

(old_image)Drugi specijalitet koji smo probali je Italian Wrabs - pečurke, biftek, crni i beli luk, origano i bibero. Aktraktivan izgled ovog jela mami vas da ga probate, a da biste u potpunosti osetili ukus, uz njega naručite italijanski penušavac proseko.

Kažu da je to upravo vrhunac kulinarskog umeća - da naizgled jednostavno jelo u sebi krije kompleksnost maštovitosti i znanja koje će vam omogućiti trenutak potpunog uživanja.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još