NATO Vojni komitet raspravlja o Kosovu

BRISEL, 17. januara 2012. (Beta) - Vojni komitet NATO će u sredu i četvrtak, u Briselu, uz učešće najviših vojnih zapovednika Atlantskog saveza, razmotriti stanje u Avganistanu i na Kosovu, saopšteno je u sedištu NATO.

Rasprava o Kosovu biće u četvrtak, uz učešće komandanta Kfora generala Erharda Drevsa i šefa Euleksa Gzavije Bu de Marnaka, rekao je agenciji Beta predstavnik za štampu Vojnog komiteta NATO Tom Monbaliu.

Monbaliu je naveo da bi, zavisno od toka i ishoda rasprave, možda moglo biti objavljeno saopštenje o sastanku na kojem će biti reči i o drugim operacijama NATO u svetu.

Naglasio je da je za sada predvidjeno da o zaključcima zasedanja Vojnog komiteta novinare u četvrtak popodne izvesti predsednik tog najvišeg vojnog tela NATO, general Knud Bartels.

Na zasedanju Vojnog komiteta NATO će, uz načelnike generalštabova 67 zemalja-članica Atlantskog saveza i njihovih saveznika u operacijama, i država s kojima NATO saradjuje, učestvovaće i dva strategijska zapovednika Atlantskog saveza - admiral Džim Stavridis i general Stefan Abrial.

Uporedo će u sedištu Atlantskog saveza u Briselu Savet NATO-Rusija razmotriti mogućnosti njihove saradnje narednih godina, najavio je NATO.

Pogledajte još