Stevanović: Ne smemo da bacimo tri godine rada

BILERBEK, 19. juna 2006. (Beta) - Pomoćni trener fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore, Goran Stevanović, izjavio je danas da "plavi" ne smeju da u sredu u duelu sa Obalom Slonovače u trećem kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj ponove lošu igru kao na utakmici sa Argentinom, kada su poraženi sa 0:6.
"Ne smemo tek tako da bacimo prethodne tri godine dobrog rada. Imamo motiva, ali i obavezu prema navijačima da takmičenje završimo kako treba", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Bilerbeku, poslednjoj u bazi selekcije SCG na SP.
Stevanović je ocenio i da su problemi u reprezentaciji nastali u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici sa Bosnom i Hercegovinom, kada je Nemanja Vidić zaradio drugi žuti karton zbog čega ja propustio prvu utakmicu na Mundijalu sa Holandijom.
"Tim se ne stvara za jednu noć, a videli ste kako može da se za noć uruši. Mnogo su nas poremetile povrede Vidića i Ivice Dragutinovića", rekao je asistent selektora Ilije Petkovića.
"Plavi" bi protiv Obale Slonovače mogli da imaju velikih kadrovskih problema. Trening su u nedelju zbog povreda propustili Albert Nađ i Danijel Ljuboja, dok su Dragutinović i Dušan Basta radili odvojeno od tima.
Petković je na Mundijal poveo 22 igrača, zbog povrede je otpao i Vidić, a zbog kartona i Ognjen Koroman i Mateja Kežman, pa je u sredu treniralo samo 15 igrača, računajući i tri golmana.
Stevanović je, međutim, izrazio nadu da će Dragutinović i Basta biti spremni za duel sa Obalom Slonovače.
Stevanović je kvalitet reprezentacije Obale Slonovače objasnio konstatacijom da je velika šteta što se "slonovi" nisu plasirali u drugi krug takmičenja, što su, prema njegovim rečima, zaslužili igrama pruženim na utakmicama sa Holandijom i Argentinom, koje su izgubili sa 1:2.
"Obala Slonovače zbog selektora Anrija Mišela neguje fudbalsku školu sličnu francuskoj. Vole da igraju od noge do noge, brzo, jako u duelima. Međutim, i oni su sigurno psihološki pali pošto su, kao i mi, izgubili sve šanse za plasman u osminu finala", rekao je Stevanović.
Na to je kapiten "plavih" Savo Milošević dodao:"Mogu da se teše gledajući nas".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.