Hunter = lovac

U ulici nadaleko čuvenoj po ekskluzivnim restoranima, prepunim kafićima i dobrom provodu, Strahinjića bana, posebno se izdvaja vinski bar-restoran "Hunter". Po nazivu - hunter = lovac - možete naslutiti o kakvoj je ugostiteljskoj ponudi reč.

Enterijer restorana izgleda ekskluzivno, ali pruža nenametljivu udobnost. Tokom dana "Hunter" deluje ozbiljno, dok se sa zalaskom sunca atmosfera opušta i on dobija šarm kluba u kome gosti mogu da jedu i za šankom. Muzika prati tok dana i uklapa se u promenu atmosfere, prolazeći kroz hitove 80-ih, remikse nekadašnih poznatih melodija i ritmove komercijalne haus muzike.

Dočekaće vas Goran, šarmantni menadžer ovog restorana, spreman da pomogne pri izboru specijaliteta koji se spremaju po preporuci šefa kuhinje Jovana Miloševića.

"Hunter" nam je predstavio svoju kuhinju specijalitetom kuće "leđa mama Style". Ovo jelo priprema se od mesa, leđa divlje svinje i leđa jelena. Ceo postupak nam je ljubazno i strplivo objasnila kuvarica Dragana. Rekla nam je da se meso četiri do pet dana pre pripreme odlaže u pac masu, s maslinovim uljem, klekom, majčinom dušicom i lovorovim listom. Zatim nam je objasnila da se meso prži na visokoj temperaturi s kockicama crnog luka, šargarepe, celera i pršute. Začini se solju, biberom i soja sosom, i peče na 200 stepeni čak tri sata. Zatim se prelije pasiranim povrćem, a kao prilog idu džem od brusnice, lovačke knedle i kroketi. Ova duga priprema potpuno je opravdala fenomenalan, zaista nesvakidašnji ukus.

Uz ovakva jela preporučuju nam jako crveno vino. Inače, osoblje je uvek tu da vam pomogne pri izboru vina, kojih ovde ima sa svih podneblja - iz Francuske, Italije, Španije, Argentine, Čilea, Kalifornije i, naravno, prestižna domaća vina. Bar je podeljen na koktel i vinski deo, tako da je i izbor koktela i drugih žestokih pića jednako bogat. Od koktela preporučuju "Red Hunter", koji se priprema na bazi votke i odražava karakter ovog restorana.

Nakon dobrog jela sledi poslastica, kojih ima na pretek. Ako ste ljubitelj čokolade, probajte čokoladni sufle i ostaćete bez daha. Priprema se od putera, šećera, jaja, brašna, krancovanog badema i ekskluzivne čokolade "Morellina", koja se koristi samo za pripremu ovog kolača. Služi se sa sladoledom od vanile i prelivom od maline. Sufle je sočan, i prava je energetska bomba.

Izbor jela u restoranu je vrlo raznovrstan. Možemo vam preporučiti da probate tatar od jelenskog filea, paštetu od fazana, srnetinu u kori od slanine, stek divlje svinje sa hrskavo prepečenim povrćem i sosom od tartufa.

"Hunter" je pravo mesto za prave gurmane, jer će zadovovljiti čula u potpunosti. Osobe istraživačkog duha ne smeju zaobići ovaj restoran i propustiti priliku da istraže nove ukuse koje on nudi. Svoje mesto će pronaći svi koji u sebi osećaju zov divljine, bez obzira da li su dobri ili loši lovci. Ostali, koji nisu ljubitelji divljači, neće otići praznog stomaka, jer na meniju ima raznih vrsta pasta, salata, specijaliteta od telećeg i ćurećeg mesa i drugih.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još