Đilas: Najveću korist od BusPlusa imaće gradjani

BEOGRAD, 5. februara 2012 - Gradonačelnik je gostujući na televiziji B92 ocenio da će najveću zaradu i korist od novog sistema gradskog prevoza, ipak, imati gradjani.

BusPlus sistem izradila je turska firma Kentkart, a iza celog projekta stoji konzorcijum koji pored nje čine i srpske firme Apeks i Lanus.

"Turska firma je još 2000. godine dobila nagradu za najbolji program u toj oblasti, a 2010. je bila medju tri najbolje na sajmu u Parizu", kazao je Đilas.

On je najavio da tokom ove godine treba nabaviti još 250 novih autobusa, koji koštaju više nego što će se naplatiti karte za gradski prevoz.

"Za mesec dana će gradjani već imati bolju uslugu gradskog prevoza, a za tri meseca još bolju. Nabavljamo nove autobuse, očekujem veći prihod i za grad i za sve koji su u ovom poslu", kazao je gradonačelnik.

Upitan koliko košta izgradnja mosta na Adi Đilas je rekao da je cena mosta 140 miliona evra, a da će se pristupni putevi i saobraćajnice graditi narednih 10 godina i da niko ne može sada da kaže koliko će to koštati.

(Beta)

Pogledajte još