Kada je muškarac "majstor", a žena "laka roba"

Ipak i dalje ima ljudi koji veruju da je muškarac koji je imao puno žena "majstor", dok je žena sa dosta obožavalaca "laka roba".

Neko toleriše od dva do pet partnera, neko više od 10, a neko ne želi da priča. Pretpostavlja se da su muškarci ti koji dominiraju kada je u pitanju broj partnera.

Jedno američko istraživanje otkrilo je kako je 29 odosto muškaraca u Americi imalo 15 ili više seksualnih partnera, a taj isti broj ima samo devet odsto žena.

Mušakarici imaju sedam, a žene četiri partnera

Istraživanje National Center for Health Statistics, pokazalo je kako muškarci u proseku tokom života imaju sedam različitih seksualnih partnera, a žene četiri.

U istraživanju je učestvovalo više od šest hiljda osoba između 20 i 59 godina. Prema rezultatima, 96 odsto odraslih osoba u Sjedinjenim Američkim Državama ima seks, oko 16 odsto osoba prvi put je imalo seksulani odnos u 15. godini, dok je njih 15 procenata, prvi seks imalo u 21. godini.

(old_image)

Pravilo prsti

U istraživanju je uočeno da mlade žene nastoje da imaju manji broj seksualnih partnera, dok su muškarci "majstori" ako imaju što više žena.

Žene se brinu da će većim brojem seksualnih partnera uplašiti sadašnjeg momka ili muža, ali ponovo s druge strane strepe i od niskog broja seksulanih partnera i muškarčeve reackije.

Stručnjaci tvrde da se devojčice upuštaju u seksualne odnose pod uticajem okoline, a priča se da kod žena važi pravilo brojanja partnera na prste, što podrazumeva da se prihvatljiv broj partnera može nabrojati na prste obe ruke.

Jedna studija u Kanadi pokazala je da trećina od 7.656 muškaraca ženu smatra promiskuitetnom ako je spavala sa 20 ili više partnera, a 41 odsto povlači granicu već kod brojke 10. Pretpostavlja se da oko 95 odsto žena koje su spavale s više od 20 muškaraca ne mogu naći osobu s kojom bi stupile u brak.

Feministiknje ističu da se važnost brojki počela pridavati 1980-ih. Smatra se da je brojka 20 tada bila visoka, ali danas se čak može smatrati osrednjom s obzirom da brakovi i veze ponekad traju jako kratko.

Seksolozi tvrde da u seksu ne postoji "normalno", a brojki, ipak, nema tamo gde ima ljubavi.

Pogledajte još