Desetoro mrtvih u lavini u selu Restelica

Među poginulima ima dece, a najmlađe je imalo dve godine. Spasioci koji učestvuju u akciji izvlačenja stradalih u snežnoj lavini pronašli su beživotno telo dvadesetogodišnjeg mladića, poslednjeg člana porodice Reka, čime je broj žrtava ove katastrofe povećan na deset.

U snežnoj lavini u Restelici, koja je srušila sedam, a oštetila šest kuća, spasena je samo jedna devojčica.

Devojčica je sinoć kasno prebačena u Regionalnu bolnicu u Prizrenu, potvrdili su jutros za agenciju Beta šef operative u Policijskoj stanici u Dragašu Eljam Seferi i rukovodilac Vatrogasne jedinice u Dragašu Ćerkin Krasnići.

Snežna lavina visine deset i širine 500 metara skoro je sravnila sa zemljom 12 kuća. U tom trenutku u 10 kuća nije bilo nikoga, pošto se većina njihovih žitelja nalazi na radu u Italiji i Švajcarskoj.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju izrazilo je saučešće porodicama nastradalih u snežnoj lavini u goranskom selu Restelica.

"Izražavamo žaljenje i upućujemo saučešće porodicama nastradalih u velikoj tragediji koja je pogodila meštane Restelice", kazao je Stević.

Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Zvonimir Stević je istakao da je ministarstvo za KiM u stalnom kontaktu sa predstavnicima lokalne samouprave opštine Gora, "kako bi u najkraćem mogućem roku uputili svu neophodnu materijalnu i novčanu pomoć ugroženim meštanima sela Restelica".

"Učinićemo sve da zatrpane kuće vratimo u pređašnje stanje kako bi omogućili da one budu funkcionalne", poručio je Stević.

Agencije

Pogledajte još