Ugiju iz Umetnika nagrada Zlatna ogrlica

LOS ANDJELES, 14. februara 2012. (Beta) - Pas Ugi, junak francuskog nemog filma "Umetnik" prvi je dobitnik holivudske nagrade Zlatna ogrlica, koja se dodeljuje psima na filmu, javile su svetske agencije.

Svečana dodela nagrada održana je u ponedeljak uveče hotelu Hajat Ridžensi u Los Andjelesu, po ugledu na dodelu Oskara i drugih tradicionalnih holivudskih priznanja. Četvoronožni junak filma "Umetnik" proglašen je za najboljeg psa na filmu, a nagradu - ogrlicu sa Svarovski kristalima i priveskom u obliku koske - primio je njegov vlasnik i trener Omar fon Miler. Svečanosti su prisustvovali članovi ekipe francuskog filma, koji ima 10 nominacija za Oskara.

Ugi, koji za sobom ima dugu karijeru na filmu i televiziji, ima 10 godina i "penzionisao" se po okončanju snimanja "Umetnika". Za taj film već je dobio nagradu "Pseća palma" na festivalu u Kanu. Nagrade Zlatna ogrlica dodeljene su u pet kategorija, uključujući one za najboljeg psa u televizijskoj seriji i stranom filmu. Specijalna nagrada za borbu za prava životinja pripala je glumici Šarliz Teron. Organizator dodele je sajt "Pseće vesti".

Pogledajte još