Nastavlja se saslušanje Stros-Kana

LIL, 22. februara 2012. (Beta-AFP) - Policijski istražitelji nastaviće u sredu ispitivanje bivšeg direktora Medjunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, u okviru istrage o organizovanoj prostituciji u elitnim hotelima u Francuskoj, Belgiji i SAD.

Stros-Kan je od utorka u pritvoru u Lilu.

Policijski istražitelji obavestili su u utorak bivšeg direktora MMF-a o produženju pritvora zbog sumnje da je bio saučesnik u svodništvu i da je prikrivao zloupotrebu društvene imovine u aferi "Karlton".

Po okončanju saslušanja pred istražnim sudijama, Stros-Kana će ispitati i funkcioneri Generalne inspekcije nacionalne policije IGPN, koja je najviši policijski organ u Francuskoj.

Očekuje se da će se ispitivanje odnositi i na Stros-Kanove veze sa visokim policijskim zvaničnikom Žan-Kristofom Lagardom, koji je jedan od osam optuženih u aferi "Karlton".

Stros-Kan (62) u pritvoru može da ostane najduže do četvrtka ujutru, ali će on verovatno biti okončan krajem dana, kazao je Frans presu izvor blizak istrazi. Po zakonu, pritvor traje maksimalno 96 sati.

Pogledajte još