Diznijevi filmovi u Kini

ŠANGAJ, 23. februara 2012. (Beta-AP) - Jedan od glavnih kineskih distributera Ju on dimand (YOU On Demand) sklopio je sa kompanijom Dizni ugovor o prikazivanju filmova te kompanije u Kini.

Mnogi Diznijevi filmovi postaće dostupni kineskim gledaocima putem servisa pretplate i na zahtev, u aranžmanu Kanala 6 državne televizije C C T V.

Kina je strogo ograničila broj i vrste filmova koje uvozi iz inostranstva ali tržište ipak raste. Prošle nedelje, za vreme zvanične posete kineskog potpredsednika Sija Djinpinga Americi, dve zemlje su postigle dogovor o većem otvaranju kineskog tržišta za američke filmove.

Kompanija Drimvorks animejšen Es Kej Dži (DreamWorks Animation SKG) prošle nedelje je najavila da će uložiti 330 miliona dolara u proizvodnju kineskih animiranih i igranih filmova u Šangaju.

Dizni, koji trenutno u Šangaju gradi zabavni park, povećava svoje poslovanje u Kini. Od kompanije za onlajn prikazivanje filmova Tudou Holdings kupio je pravo da kineskim gledaocima prikazuje svoje filmove i serije na zahtev.

Ograničenja, medjutim, ostaju i kineskoj publici biće dostupni samo "zvanično odobreni" filmovi.

Pogledajte još